Omdöme om Tellus Mobil

Tellus imponerar på flera plan, särskilt med tanke på sin korta tid på telekommarknaden. Utbudet är relativt stort och varierat, så de flesta borde hitta ett passande alternativ utan problem. Alla abonnemang tecknas utan bindnings- och uppsägningstider och du har alltid möjlighet att spara oanvänd surf. Prismässigt står sig Tellus riktigt bra i konkurrensen.

Ytterligare en fördel med Tellus är att de använder Tele2:s rikstäckande och prisbelönta mobilnät, som ger höga hastigheter och bra uppkoppling över i princip hela landet.

Fördelar

 • Går under Tele2:s nät
 • Abonnemang utan bindnings- och uppsägningstider
 • Lägre priser

Nackdelar

 • För lite info på supportsidan

Tellus mobilabonnemang

Tellus har mobilabonnemang med 5, 15, 30 och 100 GB surf. Abonnemangen kommer med fria samtal, sms och mms både inom Sverige och när du reser inom EU/EES. Ett stort plus är att Tellus har slopat både bindnings- och uppsägningstider, vilket innebär att du har möjlighet att byta surfmängd om behoven skulle ändras.

Tips! Hos Tellus kan du spara oanvänd surf i upp till 90 dagar.

Om du inte behöver så mycket surf eller kanske inte ringer så ofta har Tellus ytterligare två alternativ. Köper du Tellus Mini 2 GB får du 200 fria samtalsminuter, 100 sms och 50 sms till alla nationella nät. Du kan använda 2 GB surf inom Sverige och på resa inom EU/EES.

Med Tellus Rörligt 1 GB betalar du 59 öre per samtalsminut, uppkoppling och sms och 1,59 kronor per mms till alla nationella nät. Du kan använda 1 GB surf inom Sverige och i länder inom EU/EES.

Värva vänner och påverka dina kostnader

Hos Tellus kan du värva dina kompisar och påverka din månadskostnad. Hur det funkar? När du blivit kund hos Tellus och känner dig nöjd kan du rekommendera någon i din närhet att också bli Tellus-kund. Kompisen, familjemedlemmen eller släktingen hänvisar i sin tur till dig, och både du och den du värvar får en gratis månad som tack.

Du får värva så många gånger du vill.

Har Tellus mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Tellus mobilabonnemang har inte stöd för 5G. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-lansering kommer ske inom kort, men med tanke på att Tellus är nya på marknaden är det å andra sidan inte så konstigt.

Håll utkik efter uppdateringar på 5G-fronten här eller på Tellus egen hemsida.

Hur omfattande är Tellus kundtjänst?

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

På pappret är Tellus kundtjänst både omfattande och tillgänglig, i alla fall om man jämför med andra mindre mobiloperatörer. Du kommer i kontakt med supporten via telefon, mejl och sociala medier, och öppettiderna är vanliga kontorstider. Om du har lättare ärenden kan du även kolla in Tellus frågor och svar-sida, men eftersom sidan är under uppbyggnad är informationen i dagsläget något begränsad.

Tellus går under samma mobilnät som Tele2

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10–40 Mbit/s

En klar fördel med Tellus mobilabonnemang är att surfen sker i Tele2:s starka mobilnät. Tele2:s nät ska täcka 99,9 procent av Sveriges befolkning och ge höga hastigheter och stabil uppkoppling över i princip hela landet. För att vara på den säkra sidan kan du kolla in Tele2:s täckningskarta på hemsidan och se hur det ser ut på din adress. Yttre faktorer som berg, träd och även väggarna i din bostad kan nämligen påverka hur bra uppkoppling just du kan få.

Hos Tellus ingår wifi- och 4G-samtal i abonnemangen

I Tellus abonnemang ingår alltid wifi- och 4G-samtal, även kallat VoLTE (Voice over LTE). Med wifi-samtal ringer du över internet om telefonen är uppkopplad mot ett wifi-nätverk, vilket kan vara ett bra komplement om du befinner dig på en plats som inte har täckning men kan erbjuda wifi. Till exempel i garage eller källare, på stugsemestern, i tunnelbanan eller på en färja ute till havs.

Med 4G-samtal får till exempel tillgång till HD Voice som bidrar till förbättrat ljud, även om miljön runt omkring dig är bullrig. Har du upplevt att det inte går att surfa på nätet under ett samtal? Sådana problem uppstår inte när du har 4G-samtal aktiverat. Tjänsten är alltid aktiverad på själva abonnemanget, men du kan behöva slå på det i din mobil. Tellus support hjälper dig om du stöter på problem.

Hur bra är Tellus för olika målgrupper?

Tellus har förmånliga erbjudanden för abonnemangskunder över 55 år, men även för dig som vill samla familjen under ett och samma abonnemang. Däremot finns inga särskilda mobilabonnemang för studenter, mobilabonnemang för barn eller mobilabonnemang för företag. Men eftersom Tellus har relativt låga priser och ett relativt varierat utbud av olika surfnivåer finns det ändå stora möjligheter att hitta passande alternativ.

Tellus mobilabonnemang för personer över 55+

Är du 65+ kan du precis som ”vanligt” välja mellan fyra olika abonnemang samt Mini 2 GB och Rörligt 1 GB, men till lägre priser. Abonnemangen tecknas utan bindnings- och uppsägningstider, och du kan byta surfmängder i princip när du vill om du upptäcker att behoven ändras över tid.

Tellus Familjeabonnemang

Du som har ett mobilabonnemang hos Tellus kan lägga upp till åtta familjemedlemmar, både stora och små, och även välja surfmängd. Alla användare får lika mycket surf, inget delas, och alla får även rabatt på månadskostnaden. Fria samtal, sms och mms ingår alltid och ni kan även spara oanvänd surf i upp till 90 dagar.

Vanliga frågor om Tellus Mobil

Har Tellus bra täckning?

Ja, det har de. Tellus använder Tele2:s mobilnät, som är ett av Sveriges starkaste. Täckningen är alltså god över i princip hela landet.

Vilket nät använder Tellus?

Tellus använder Tele2:s rikstäckande nät.

Kan jag flytta med mitt nummer till Tellus?

Ja, du kan flytta med ditt nuvarande nummer till Tellus. Ange vilket nummer det gäller så fixar supporten det.

Kan jag spara oanvänd surf hos Tellus?

Ja, hos Tellus kan du spara oanvänd surf i upp till 90 dagar.

Kan jag använda Tellus mobilabonnemang utomlands?

Ja, Tellus mobilabonnemang fungerar även om du reser inom EU/EES.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se