Man med Apple WatchEfter lång väntan har Tele2 äntligen börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Foto: Anna Hoychuk/Shutterstock.com

Lanseringar

Efter en lång väntan har Tele2 äntligen börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Sedan tidigare har det bara varit möjligt att få till Iphone och Galaxy Watch. Tele2-kunder som skaffar e-sim får de tre första månaderna gratis, därefter kostar tjänsten 49 kronor i månaden.

Tre, Telenor och Telia har alla erbjudit e-sim till Apple Watch. Av någon anledning har dock Tele2 dröjt med att göra det. Nu har de dock lyssnat på kundernas önskan och börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Telenor lanserade erbjudandet den 1 november.

Tele2 har bara haft e-sim för Iphone och Galaxy Watch

Tele2 har erbjudit e-sim en längre tid men inte till Apple Watch. I stället fanns funktionaliteten bara för Iphone och Samsungs smartklocka Galaxy Watch. Många kunder har undrat över detta och velat ha e-sim även till Apples smartklocka.

Den som nu skaffar e-sim till sin Apple Watch får de tre första månaderna gratis, därefter kostar tjänsten 49 kronor i månaden.

Det finns många fördelar med e-sim

E-sim kommer i framtiden ersätta dagens simkort. E-sim, eller embedded sim som det heter, är inget fysiskt kort. I stället laddar du ned ditt e-sim och lagrar det på själva enheten. Just att det inte behövs något fysiskt simkort gör det möjligt att koppla upp klockor som annars är för små för att få plats med ett simkort. I mobiltelefoner och surfplattor frigörs även en del utrymme som kan användas för att fylla enheten med mer teknik.

E-sim gör det även möjligt att lagra flera abonnemang på samma enhet. Då kan den som både har ett jobb- och privatnummer samla allt i samma telefon. Det är dessutom användbart på resor. Då är det möjligt att ladda ned ett lokalt nummer som man sedan kan använda i det land man befinner sig i utan att behöva oroa sig för dyra kostnader.