Man med Apple WatchEfter lång väntan har Tele2 äntligen börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Foto: Anna Hoychuk/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Efter en lång väntan har Tele2 äntligen börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Sedan tidigare har det bara varit möjligt att få till Iphone och Galaxy Watch. Tele2-kunder som skaffar e-sim får de tre första månaderna gratis, därefter kostar tjänsten 49 kronor i månaden.

Tre, Telenor och Telia har alla erbjudit e-sim till Apple Watch. Av någon anledning har dock Tele2 dröjt med att göra det. Nu har de dock lyssnat på kundernas önskan och börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Telenor lanserade erbjudandet den 1 november.

Tele2 har bara haft e-sim för Iphone och Galaxy Watch

Tele2 har erbjudit e-sim en längre tid men inte till Apple Watch. I stället fanns funktionaliteten bara för Iphone och Samsungs smartklocka Galaxy Watch. Många kunder har undrat över detta och velat ha e-sim även till Apples smartklocka.

Den som nu skaffar e-sim till sin Apple Watch får de tre första månaderna gratis, därefter kostar tjänsten 49 kronor i månaden.

Det finns många fördelar med e-sim

E-sim kommer i framtiden ersätta dagens sim-kort. E-sim, eller embedded sim som det heter, är inget fysiskt kort. I stället laddar du ned ditt e-sim och lagrar det på själva enheten. Just att det inte behövs något fysiskt sim-kort gör det möjligt att koppla upp klockor som annars är för små för att få plats med ett sim-kort. I mobiltelefoner och surfplattor frigörs även en del utrymme som kan användas för att fylla enheten med mer teknik.

E-sim gör det även möjligt att lagra flera abonnemang på samma enhet. Då kan den som både har ett jobb- och privatnummer samla allt i samma telefon. Det är dessutom användbart på resor. Då är det möjligt att ladda ned ett lokalt nummer som man sedan kan använda i det land man befinner sig i utan att behöva oroa sig för dyra kostnader.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se