samsungtelefonerna S20, S20 Plus och S20 UltraSamsung S20 5G, S20 Plus 5G och S20 Ultra 5G har den nya anpassade mjukvaran till Telenors 5G-nät. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Har du en 5G-redo Samsung-telefon i S20-serien? Har du också mobilabonnemang hos Telenor? Då kan du surfa i Telenors nylanserade 5G-nät redan nu! Samsung har nämligen lanserat en uppdaterad mjukvara som låter kunden surfa i det nya mobilnätet.

Förra veckan skrev vi om att Telenor har aktiverat sitt 5G-nät i centrala Stockholm. Samma dag gjorde även Samsung en lansering, nämligen en uppdatering i mjukvaran på flera av sina S20-telefoner.

Uppdateringen gör att kunder nu kan koppla upp sig till Telenors nya mobilnät. För dig som redan är kund hos Telenor sker uppdateringen automatiskt om du har någon av telefonmodellerna S20 5G, S20+ 5G eller S20 Ultra 5G. 

Som kund behöver du alltså inte göra någonting själv. Så länge du befinner dig där nätet finns kan du använda 5G-nätets kapacitet för att streama video, spela online eller ladda upp filer.

Samsung satsar på 5G-upplevelser

Oscar Otteborn är Head of IM på Samsung i Norden. Han är glad att fler Samsung-användare nu har tillgång till 5G-hastigheter när de surfar.

– Användare kommer exempelvis att kunna streama videos i hög kvalitet och spela spel i mobilen utan lagg och störningar, säger han i Samsungs pressmeddelande.

Samsung är en stark aktör i Sverige när det kommer till 5G. Oscar Otteborn säger att de fortsätter satsa på området för att öppna för nya möjligheter och upplevelser för användarna genom den nya tekniken.

Redo för Telenors nya 5G-nät

Hittills finns Telenors 5G-nät bara tillgängligt i centrala Stockholm, även om operatören planerar att rulla ut det på fler ställen i landet framöver.

Telenorkunder är dock inte de enda som har tillgång till 5G-nätets möjligheter med Samsungs mobiler. Flera av S20-seriens 5G-telefoner har redan anpassats till de andra operatörernas 5G-nät, det vill säga näten från Telia, Tre och Tele2. Flera av dessa har redan börjat bre ut sig på fler håll i landet än bara i Stockholm.