Samuel Skott från Tele2 och ett simkortSamuel Skott, Tele2:s chef för svenska konsumentmarknaden. Foto: tkyszk/Shutterstock.com, Pressbild/Tele2

Lanseringar

Mobiloperatören Tele2 lanserar e-sim till två iPhone-modeller. E-simmet kommer till en början bara vara tillgängligt för privatkunder men inom kort även för företagskunder. Sedan tidigare har operatören erbjudit e-sim till datorer.

Tele2 följer Tres fotspår och lanserar e-sim till mobiltelefoner, det framgår i ett pressmeddelande.

Operatören kommer vara en av landets första med det nya digitala simkortet som kommer gå att använda för privatkunder med iPhone XS och iPhone XR. Inom en snar framtid kommer e-simmet även lanseras för företagskunderna.

Erbjuder e-sim i datorer sedan tidigare

E-sim är inte något helt nytt för Tele2:s kunder. Sedan förra sommaren har man även erbjudit simkortet till datorer. Bolagets chef på den svenska konsumentmarknaden, Samuel Skott, tror att utvecklingen när det kommer till uppkopplade enheter kan ta fart nu när e-sim blivit tillgängligt för en bred publik. Han menar att det är en milstolpe för företaget att vara en av de första operatörerna med e-sim.

– Det är ytterligare ett bevis på att Tele2 är med och driver utvecklingen av det uppkopplade livet, säger Samuel Skott.

Gör det lättare att byta nummer

Fördelarna med e-sim är många. I och med att det inte krävs ett fysiskt simkort går det inte att tappa bort. Dessutom blir det lättare att byta nummer och starta upp nya telefoner eftersom att operatörerna inte behöver skicka ut nya simkort. Det gör det även lättare att köpa kontantkort när man befinner sig utomlands och vill kunna använda telefonen utan att det ska kosta allt för mycket.

Små enheter som saknar plats för ett fysiskt simkort kommer även bli lättare att koppla upp. Exempel på sådana enheter är smarta klockor, larm och termostater.

I takt med att de fysiska simkorten försvinner kommer även våra mobiltelefoner bli allt bättre. I telefonerna kommer det frigöras en hel del utrymme som kan användas till att sätta in större batteri eller utveckla fler funktioner.