mybeats logga mot vit bakgrundI mars lämnar Mybeat Telia och går tillbaka till sin gamla nätpartner Telenor. Foto: Pressbild/Mybeat

Mobilnät

Nu står det klart att operatören Mybeat kommer lämna Telia och gå tillbaka till sin gamla nätpartner Telenor. Enligt Mybeat kommer man med Telenor som nätleverantör kunna lansera tjänster som 5G och wifi-samtal, men även sänka priserna på sina mobilabonnemang. Det skriver Mobil.se.

För ungefär två år sedan valde operatören Mybeat att lämna sin dåvarande nätpartner Telenor för att i stället teama upp med Telia. Nu har Mybeat meddelat sina kunder att det är dags för ännu ett byte – tillbaka till Telenor. Partnerbytet innebär bland annat att Mybeat kommer kunna erbjuda funktioner och tjänster som 5G och wifi-samtal, och operatören har även utlovat billigare abonnemang.

Kunder måste byta simkort

Nätbytet från Telia till Telenor kommer ske någon gång i mars, men exakt vilket datum det blir varierar tydligen från kund till kund. Mybeat har uppgett att information kommer gå ut via sms till varje enskild kund om när bytet sker och vad man kan behöva tänka på.

Eftersom ett nätbyte även innebär ett byte av simkort kommer ett sådant skickas med posten till alla Mybeat-kunder som berörs.

Nätbytets fördelar

Anledningen bakom nätbytet är som sagt att Mybeat nu kommer kunna förbättra och bredda sina tjänster, vilket såklart är fördelaktigt för kunderna. Under Telenors nät kommer Mybeat till exempel kunna erbjuda sina kunder uppkoppling till 5G-nätet, vilket inte varit möjligt under tiden hos Telia.

Mybeat har även gått ut med löfte om bättre priser på surf och lägre abonnemangskostnader, och berättat om planerna på bredband och tjänster som wifi-samtal och vidarekoppling av fasta telefonnummer.

Mer information dyker upp på hemsidan inom kort

Mybeat har ännu inte gått ut med vilka priser och nya abonnemang som är att vänta framöver. Vill du veta mer om det kan du besöka Mybeats hemsida där alla uppdateringar kommer att presenteras inom kort.