Kontantkort startpaket

Halebop
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Telia
Kostnad Gratis
Hallon
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis
Tre
Nano-sim
Micro-sim
Mini-sim
Mobilnät Tre
Kostnad Gratis

Visa fler

Så beställer du gratis startpaket för kontantkort

Det första du ska göra när du jämför startpaket för kontantkort är att ta reda på vilka operatörer som har en prisplan som passar dig. Risken är annars att du skaffar ett startpaket hos en operatör som inte har något kontantkort som du känner dig nöjd med.

Du bör jämföra vilken operatör som har bäst täckning för att vara säker på att kontantkortet fungerar problemfritt där du planerar att använda det.

Se även till att ditt startpaket kommer med ett sim-kort som passar i telefonen. Gör det inte det måste du beställa ett nytt innan du kan ladda på kontantkortet med din första prisplan.

Ta reda på vilken operatör som har den bästa prisplanen

Även om ett startpaket är ett tomt kontantkort kan det redan nu vara bra att se vad operatörerna har för olika prisplaner att erbjuda. Det du framför allt vill titta på är vilka surfmängder de olika operatörerna har att erbjuda.

Kommer du att använda ditt kontantkort varje dag behöver du troligtvis en något högre surfmängd än om du bara surfar sporadiskt. Detsamma gäller om du streamar serier och filmer med ditt kontantkort jämfört med om du bara surfar runt på webben.

Tips! De flesta operatörerna har fria samtal och sms, så det är inget du vanligtvis behöver bry dig om.

Jämför även priserna på operatörernas olika prisplaner. Då kan du vara säker på att du har det billigaste kontantkortet som dessutom lever upp till dina ställda krav.

Välj ett startpaket hos en operatör med bra täckning

Du bör välja ett startpaket hos en operatör som har bra täckning där du bor. Är täckningen dålig kan du ändå inte använda kontantkortet när du väl laddar på en prisplan. Du kan se hur bra täckning en operatör har i området hos dig genom att titta på deras täckningskarta. Alla operatörer har täckningskartor på sina hemsidor.

Det kan vara bra för dig att veta att vissa operatörer delar mobilnät. Det innebär att du får exakt lika bra täckning oavsett vilken av operatörerna du väljer.

Sim-kortet måste passa i din telefon

För att du ska kunna använda sim-kortet som kommer med startpaketet måste det passa i din telefon. Det finns totalt tre olika storlekar som används i telefoner: mini-, micro-, och nano-sim.

Tips! Vilken sim-kortstorlek du har framgår i manualen för din telefon.

De flesta operatörerna skickar ut ett trippel-sim som innehåller alla tre sim-kortstorlekar. Om du inte får ett trippel-sim måste du se till att du får ett i rätt storlek. Skulle du trots allt få ett sim-kort i fel storlek kan du alltid beställa hem ett nytt utan kostnad.

Du beställer ett startpaket gratis 

Det är oftast kostnadsfritt att beställa ett startpaket till kontantkort. Det som kostar är sedan när du väljer att ladda på kontantkortet med en prisplan.

Startpaketet beställer du enklast från din operatör. Då får du det hemskickat till din adress inom några dagar. Det finns även startpaket som du kan beställa och hämta i butik.

Startpaketet innehåller ett sim-kort och ett telefonnummer som du behöver för att använda kontantkortet.

Tips! I samband med att du beställer startpaketet kan du välja om du vill ha ett nytt telefonnummer eller behålla ditt nuvarande.