Tres logga på en svart fasadTre har valt Expohouse som samarbetspartner när det nu är dags att ometablera sina butiker. Foto: Paul2015/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Mobiloperatören Tre förbereder sig inför att ometablera sina fysiska butiker i hela Sverige. Nu är det klart att det ska ske i samarbete med helhetspartnern Expohouse.

När den svenska mobiloperatören Tre nu ska ometablera sin butikskedja i Sverige, har de valt Expohouse som samarbetspartner. Förutom att arbeta med lösningar för event och mässor, är Expohouse en helhetspartner gällande inredningsproduktion för butik och offentliga miljöer. Expohouse ser mycket positivt på samarbetet med Tre och det spännande projektet som ligger framför dem.

– Efter en lång upphandlingsprocess och utvärdering av pilotbutiker har vi fått förnyat förtroende av Tre vilket vi är otroligt glada och stolta över, säger Fredrik Danielsson, kundansvarig projektledare på Expohouse, i ett pressmeddelande.

Långsiktigt arbete

Ometableringen av Tre-butikerna i Sverige beskrivs som ett långsiktigt arbete, där ombyggnation, omlokalisering och viss nyetablering av butiker i hela landet ingår. Även om projektet beräknas sträcka sig över en längre period, har man enligt Fredrik Danielsson fått en riktig rivstart. I Växjö har den första butiksetableringen redan kommit igång.

Samarbete med Shape Produktion

Expohouse kommer i sin tur att samarbeta med Shape Produktion, ett inredningsföretag som har specialiserat sig på unika lösningar för butik och produktexponering. Shape Produktion och Tre arbetade tillsammans även under 2014, då företaget byggde och formgav Tre-butiker över hela landet.

Tre var ensamma om 3G 2003

Den första fysiska Tre-butiken i Sverige öppnade den 3 maj 2003. Mobiloperatören var då den enda på marknaden som kunde erbjuda 3G, medan konkurrenter som Telia och Tele2 höll fast vid 2G-nätet.

Ett par månader efter lanseringen av den allra första Tre-butiken, kunde Telekomidag.se rapportera att cirka 7 000 kunder hade anslutit sig till den nya mobiloperatören, de flesta då hemmahörande i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekom-skribent helena.darlof@telepriskollen.se