Kvinna sitter på parkbänk med mobil i handen.Nu är det dags för Fello att aktivera tjänsterna VoLTE och wifi-samtal på alla sina abonnemang. Foto: True Touch Lifestyle/Shutterstock.com

Lanseringar

Inom kort kommer du som Fello-kund kunna använda både VoLTE och wifi-samtal, vilket till exempel innebär att du kan ringa trots att täckningen är dålig och att du kan surfa med maximal hastighet under ett samtal. Funktionerna ska ingå i operatörens samtliga abonnemang och kostar inget extra. Det skriver Mobil.se.

Fello är långt ifrån först på bollen när det gäller VoLTE och wifi-samtal, utan snarare bland de sista. Men nu har operatören alltså meddelat att det är dags för en lansering av de båda funktionerna som kommer aktiveras löpande för alla kunder. Fello skickar ett meddelande till dig när ditt abonnemang har uppdaterats.

I december beräknas allt vara klart.

Ring även om du inte har täckning

Men vad innebär då wifi-samtal och VoLTE kanske du undrar? Jo, funktionerna gör till exempel att du kan ringa även om du inte har täckning där du befinner dig, men är uppkopplad mot ett wifi-nätverk. Det innebär även att du kan surfa med maximala hastigheter samtidigt som du sitter i ett samtal.

VoLTE (Voice over LTE) betyder, precis som namnet ju skvallrar om, att du ringer över 4G-nätet, vilket till exempel innebär förhöjd ljudkvalitet.

Kommer ingå i alla Fello-abonnemang

VoLTE och wifi-samtal kommer ingå kostnadsfritt i alla Fello-abonnemang. En förutsättning är så klart att din mobiltelefon har stöd för 4G. Du behöver inte byta simkort, men för att få tillgång till de nya funktionerna måste du starta om din telefon när Fello har gjort aktiveringen. Om du startat om mobilen, men tjänsterna ändå inte verkar fungera är Fellos rekommendation att stänga av wifi och starta om ytterligare en gång.

Glädjande nog kommer din surfpott inte att påverkas av VoLTE och wifi-samtal.

Bara Vimla som inte erbjuder VoLTE och wifi-samtal

Som sagt är det många operatörer som har haft VoLTE och wifi-samtal i flera år. Tre lanserade redan 2016, Telia 2017 och Telenor 2018. Nu när även Fello har kommit till skott så är det i princip bara Vimla som inte erbjuder samtal via wifi.