Man sitter i solstol och håller paket.Nu lanserar Comviq tre mobilabonnemang med stöd för 5G. Aktiveringen sker redan denna vecka. Foto: Pressbild/Comviq

Lanseringar

Tele2:s lågprismärke Comviq släpper nu tre olika mobilabonnemang med stöd för 5G och redan denna vecka kan kunder som tecknar något av de två dyraste alternativen få tillgång till femte generationens nätverk. Telekom idag har pratat med Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2, som menar att 5G-intresset är stort bland kunderna.

Nu sällar sig Comviq till skaran av 5G-operatörer och kommer göra det nya nätet tillgängligt för kunderna redan denna vecka. Inledningsvis är det tre mobilabonnemang med olika surfmängder som får stöd för 5G, mer specifikt 30 GB, 50 GB och 100 GB som kostar 275, 325 respektive 375 kronor. De två sistnämnda abonnemangen, det vill säga de dyraste, 5G-aktiveras först. Comviqs kontantkortskunder får däremot fortsätta att surfa i 3G och 4G.

Stort 5G-intresse bland Comviqs kunder

Enligt Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2, har man märkt att allt fler kunder uppgraderat sina mobiler och gjort sig redo för den senaste generationens nätverk. Han menar att intresset för 5G-teknikens fördelar, såväl som status på själva 5G-utbyggnaden, har ökat rätt kraftigt under den senaste tiden.

– Vi strävar efter att vara lyhörda och det är bland annat därför som vi nu lanserar 5G, säger han till Telekom idag.

Strävar efter att 5G-nätet ska täcka lika stor yta som 4G

Oscar Karlsson berättar att målet är att 5G-nätet inom ett par år ska kunna erbjuda lika god täckning som 4G-nätet gör i dag. I syfte att kunna skilja 5G-erbjudandena mellan sina olika varumärken (det vill säga Comviq och Tele2) har man beslutat att Comviqs 5G inledningsvis kommer ha en maxhastighet på 100 Mbit/s.

Men Oscar Karlsson påpekar att man bör komma ihåg att det inte bara är hastigheterna som förbättras med 5G, utan att tekniken även ger snabbare svarstider och stabilare överföring.