Vit router står i bokhylla med personer som går förbi bakom.Nu kan även Tres företagskunder ta del av operatörens 5G-bredband. Foto: Pressbild/Tre Sverige

Lanseringar

Tre släppte nyligen bredband via 5G-nätet för sina privatkunder, men nu är det även dags för företagssidan att få ta del av erbjudandet. 3Företag Bredband Max ger obegränsad surf och man kan även lägga till två nya hårdvaror som har stöd för både 4G och 5G.

Tidigare i våras lanserade Tre bredband via 5G-nätet som ett alternativ, eller ett komplement, till uppkopplingen där hemma. Nu släpper operatören även 5G-bredband för sina företagskunder.

Fungerar där Tres 5G-nät är utbyggt

För att man ska kunna koppla upp företagsbredbandet, som Tre har döpt till 3Företag Bredband Max, mot 5G krävs det så klart att hemmakontoret finns på någon av de platser som Tres 5G-nät är utbyggt. I Sveriges tre största städer samt i Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg ska det enligt Tre inte vara några problem. Här menar operatören att kunderna ofta inte har längre än 150 meter till närmsta 5G-mast.

Obegränsad surf till ”trevligt” pris

3Företag Bredband Max ger precis som privatvarianten obegränsad surf via 5G. Man har även möjlighet att lägga till två nya hårdvaror till abonnemanget som har stöd både för 4G- och 5G-teknik. Tre beskriver introduktionspriset som ”trevligt”, där syftet är att ge så många som möjligt chansen att uppleva alla fördelar som 5G-nätet för med sig.

Haval van Drumpt tillägger dock att de just nu håller på att omarbeta bredbandssegmentet och att priset på 5G-bredbandet kommer gå upp i höst.

Kan nå 1 Gbit/s under optimala förhållanden

I Tres ”vanliga” 5G-nät är normalhastigheten 10–100 Mbit/s, medan höghastighetsnätet (5G+) ska ge normalhastigheter på mellan 200 och 600 Mbit/s. På platser där 5G-täckningen är som allra bäst ska man enligt Tre kunna surfa i över 1 Gbit/s.