Tele2 och Telias loggorFoto: Photos by D / Shutterstock.com, Paul2015 / Shutterstock.com

Rapporter

Com Hem, Tele2 och Telia rapporterar alla positiva resultat för det tredje kvartalet. Samtliga bolags rörelseresultat, det vill säga vinst före räntor och skatter, var högre än förra året. Detta var den sista kvartalsrapporten för Tele2 och Com Hem innan bolagen slås ihop.

Com Hem, Tele2 och Telia har samtliga presenteras sina resultat för det tredje kvartalet och det är positiva siffror man kan visa upp.

Telia redovisar ett rörelseresultat på 6 977 miljoner kronor jämfört med 6 840 miljoner för det tredje kvartalet förra året. Det var något högre än vad man på förhand förutspått.

Även Com Hem och Tele2 uppvisade rörelseresultat som var bättre än förra året. Com hem redovisade ett rörelseresultat på 7 200 miljoner och Tele2 redovisade ett resultat på 275 miljoner. Det är att jämföra med 7 100 respektive 250 miljoner från förra året.

Telia minskade sina kostnader men vd:n är inte nöjd

Telia är just nu inne i en period där man försöker minska sina kostnader. Hittills har man kunnat minska sina kostnader inom ramen för sitt kostnadsprogram men trots det är företagets vd Johan Dennelind inte helt nöjd med minskningstakten.

– Vi vet att det finns en tydlig stor potential för förbättringar under de kommande åren. Den nya vd:n i Sverige Anders Olsson har tagit markanta steg för att skapa en starkare kommersiell plan och förbättra effektiviteten, skriver Dennelind i Telias delårsrapport, enligt nyhetsbyrån Direkt.

Sista kvartalsrapporterna innan Tele2 och Com Hem blir ett

Kvartalsrapporterna som Tele2 och Com Hem presenterade var de sista innan bolagen går ihop och bildar Nya Tele2.

För Com Hem har omsättningen gått uppåt från 6 098 miljoner under förra årets tredje kvartal till 6 538 miljoner i år. Det är något högre än vad man hade förväntat sig.

För Tele2 har omsättningen minskat från 1 780 miljoner till 1 777 miljoner kronor.

Fusionen mellan bolagen väntas vara klar i början av november.