TDC:s vd Allison KirkbyAllison Kirkby lämnade vd-posten hos Tele2 förra året. Nu är hon aktuell för samma tjänst hos konkurrenten Telia. Foto: Pressbild/TDC

Operatörsnyheter

Telia har letat efter en ny vd sedan Johan Dennelind valde att avgå i förtid. Enligt SvD:s uppgifter kommer den tidigare Tele2-vd:n, Allison Kirkby, ta över som ny vd. Hon väntas presenteras inom kort. Många bedömare anser att Kirkby tillsammans med styrelseordförande, Lars-Johan Ehrling, kommer vara en drömuppsättning för Telia.

Sedan Johan Dennelind lämnade Telia har de varit på jakt efter en ny vd. Flera personer har varit aktuella för rollen, men frågan är om inte Tele2:s tidigare vd, Allison Kirkby, är närmast rollen. Hon har nämligen blivit utsedd till styrelsens slutkandidat. Det avslöjar SvD.

Enligt tidningen väntas Kirkby presenteras inom kort.

Allison Kirkby lämnade Tele2 förra året

Allison Kirkby har en gedigen meritlista och var Tele2:s vd mellan 2015–2018. Hon lämnade posten i samband med att bolaget slogs ihop med Com Hem. I stället tog Anders Nilsson över.

Flera bedömare anser att Kirkby tillsammans med Telias nya styrelseordförande, Lars-Johan Jarnheimer, är en drömuppsättning för Telia, som har haft en nedåtgående trend de senaste åren. Teliaaktien har bland annat gått ned med 8 procent på fem år.

Kirkby är i dagsläget vd på TDC

I dag är Allison Kirkby vd på det danska telekombolaget TDC. Den tjänsten tillträdde hon för mindre än ett år sedan. Enligt SvD:s uppgifter har hon ännu inte sagt upp sig från TDC.

Det enda som skulle hindra Kirkby från att ta över Telia är om Lars-Johan Jarnheimer skulle vara emot henne. Mycket tyder på att han kommer vara delaktig i processen även om det är den avgående styrelseordförande, Marie Ehrling, som har huvudansvaret. Han har tidigare sagt att han tänker säga vad han tycker när det gäller vd-rekryteringen.