Affischer på penny och tele2 på vägg i rulltrappa.Operatören Penny stänger ner verksamheten och flyttar över till Tele2 i slutet av september. Foto: Pressbild/Penny och Jeppe Gustafsson/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Mobil- och bredbandsoperatören Penny stängs ner i slutet av september och blir då en del av sitt moderbolag Tele2. Priserna ska inte påverkas av flytten, men däremot utlovas både högre surfmängder och bredbandshastigheter efter sammanslagningen.

Den 28 september 2021 försvinner lågprisoperatören Penny från marknaden och blir i stället en del av moderbolaget Tele2. Alla nuvarande mobil- och bredbandsabonnemang följer med i flytten, och som kund behöver du inte oroa dig för några prisförändringar utan i stället se fram emot högre surfmängder och bredbandshastigheter.

Vill fokusera mer på Tele2 och Comviq

Varför Penny stängs ner? Enligt Tele2 själva är flytten helt enkelt nästa steg i företagets övergripande varumärkesstrategi, och att man efter sammanslagningen nu kommer kunna fokusera mer på Tele2 och Comviq (där Tele2 nu erbjuder bredbandstjänster).

Mobilabonnemangen uppdateras utan att öka i pris

Är du mobilkund hos Penny behåller du ditt vanliga pris på ditt mobilabonnemang tills vidare samtidigt som surfmängderna ökar. Under de första tolv månaderna får alla kunder dessutom en extra surfpott på 50 GB, vilket ska vara en liten kompensation för att din sparade mobilsurf hos Penny tyvärr inte följer med i flyttlasset. Om du har någon Pennypott kvar på ditt konto betalas den ut i samband med flytten.

Ditt simkort från Penny kommer att fungera även hos Tele2, så det behöver du alltså inte byta ut.

Bredbandskunder får högre hastigheter

Flytten kommer inte heller att innebära några prisförändringar för dig som är nuvarande bredbandskund hos Penny, men glädjande nog utlovas högre bredbandshastigheter. Pennys bredbandsmodem fungerar fint även i Tele2:s bredbandsnät så det behöver du inte byta.

Andra betalningsmetoder hos Tele2

Till skillnad från Penny erbjuder Tele2 inte betalning via ett kopplat betalkort utan via faktura. Men du kan givetvis välja autogiro eller e-faktura i stället, vilket är snällare både mot miljön och din plånbok.

Har du fler frågor om dina abonnemang och hur du som Pennykund påverkas av flytten till Tele2 kan du innan den 28 september logga in på ditt Pennykonto och kontakta supporten.