TV4:s vd Casten AlmqvistCasten Almqvist är glad över att TV4 återigen når Com Hems kunder. Foto: Pressbild/TV4.

Operatörsnyheter

Efter lite mer än en vecka utan att kunna se TV4 kan nu Com Hems kunder återigen se den populära tv-kanalen.

Det var under fredagskvällen som beskedet kom om att TV4 och Com Hem nått en muntligt avtal om möjligheterna för Com Hem att åter visa kanalen för sina kunder. Beskedet var ett efterlängtat sådant för många Com Hem-kunder som saknat TV4 sedan den 10 december.

– Jag förstår att våra kunder är besvikna över hur de drabbats av detta den senaste veckan, och vi kommer nu att jobba dag och natt för att få det nya avtalet på plats, säger Anders Nilsson, vd för Tele2-koncernen som äger Com Hem.

TV4 nöjda över att ha avtalet på plats

TV4:s vd Casten Almqvist är nöjd över att äntligen ha fått ett avtal på plats som säkerställer att Com Hem-kunderna kan se kanalen över jul.

– TV4 är hela Sveriges tv-kanal och vi är glada över att så många som möjligt kan njuta av sina favoritprogram tillsammans med oss under TV-julen och framåt, säger Almqvist i ett skriftligt uttalande till Svenska Dagbladet.

Konflikten har rört nya OTT-rättigheter

Bakgrunden till konflikten mellan de två storföretagen rör så kallade ”Over the top”-rättigheter (OTT-rättigheter). Rättigheterna reglerar Com Hems möjligheter att visa TV4 på andra plattformar än traditionell tv, som till exempel på datorer eller surfplattor.

Tele2, som äger Com Hem, menar att företaget bara ville inleda förhandlingar kring nya OTT-rättigheter med TV4. TV4 å sin sida har hävdat att Com Hem krävt att få rätt att visa kanalens innehåll på fler plattformar utan att vara villiga att betala för de utökade rättigheterna.

TV4:s kanaler var under gårdagen åter tillgängliga för alla Com Hems kunder.