Röd bil med union jack flagga på taket står på eu-karta.Tre är en av få operatörer som låter sina kunder roama i Storbritannien utan extra kostnad efter Brexit. Foto: Ivan Marc/Shutterstock.com

Erbjudanden

Efter att Storbritannien lämnade EU 1 februari 2020 upphörde även konceptet ”Roam like at home” att gälla, och telefonoperatörerna har själva fått ta ett beslut om vad det ska kosta att använda mobiltelefonen i landet. Tre är en av de få operatörer som har valt att låta kunderna fortsätt roama i Storbritannien utan extra kostnad.

I och med Brexit ingår inte längre Storbritannien i roamingavtalet ”Roam like at home”, som skrevs på av EU-länderna 2017 i syfte att låta folk använda sina abonnemang till samma priser som i sina respektive hemland. Operatörerna har således själva behövt ta ställning till vilka priser som ska gälla för roaming i landet.

Tre är en av de få operatörer som har valt att fortsätta se Storbritannien som en del av avtalet och låter alltså kunderna surfa i landet utan att lägga på en extra kostnad.

Ett viktigt land för Tre och deras kunder

Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre, menar att Storbritannien är ett viktigt land både för Tre som företag och för kunderna. Att låta kunderna fortsätta roama utan extra kostnad har därför varit den naturliga vägen att gå, berättar hon i ett pressmeddelande.

Tre har kollat på roamingsiffror från de senaste tre åren och Storbritannien håller sig envist fast överst på listan över de mest besökta resmålen i Europa, följt av Tyskland och Spanien. Överlag är Storbritannien väldigt populärt bland svenskarna, inte minst bland utbytesstudenter och affärsresenärer.

Nära samarbete med systeroperatören Three UK

Enligt Lovisa van der Schoot har Tre även ett nära samarbete med systeroperatören Three UK, som är en av Storbritanniens främsta mobiloperatörer. Och det är också ett av skälen till att Tre har valt att låta kunderna fortsätta ”Roam like at home” i landet trots Brexit.