Iphones ligger i hög på sina förpackningar.Nu kan du både lämna in din gamla mobil och köpa en begagnad via Tres nya tjänst 3Begagnat. Foto: Xolodan/Shutterstock.com

Lanseringar

Med sitt nya koncept 3Begagnat vill Tre få fler att återvinna sina gamla mobiler och välja en begagnad lur vid nästa köp. Enligt en ny undersökning har åtta av tio svenskar minst en mobil som ligger och samlar damm där hemma, och lika många uppger att de har dålig koll på andrahandsvärdet på mobilen de använder i dagsläget.

Du kanske har hört talas om Tres tjänst 3Återvinn där man kan lämna in gamla mobiler och få rabatt på mobilabonnemanget? Nu satsar operatören ytterligare lite till och lanserar tjänsten 3Begagnat i syfte att få fler svenskar att både lämna in sin gamla mobil och satsa på en begagnad variant nästa köptillfälle. Enligt Tres vd Haval van Drumpt vill man helt enkelt ge äldre mobiler en andra chans.

Lämnar du in din gamla lur kan du dessutom sänka kostnaden på ditt mobilabonnemang eller välja att skänka pengarna till välgörande ändamål.

Mobilerna återställs till “Trevligt skick”

Mobiltelefonerna som kommer in till 3Begagnat genomgår noggranna kvalitetstester och återställs till det Tre kallar “Trevligt skick”. Mobilerna repareras vid behov och kommer med en garanti på 12 månader. 

Ny undersökning: Få vet hur mycket mobilen är värd i andra hand

Enligt en ny undersökning, som Novus har gjort på uppdrag av Tre, har åtta av tio svenskar minst en gammal mobil som de inte använder. Lika många uppger att de inte alls vet, eller i alla fall har dålig koll på, hur mycket deras nuvarande mobil är värd på andrahandsmarknaden.

Cirka fyra av tio, 38 procent, uppger att de skulle vara intresserade av att återvinna sin gamla mobil i samband med att de köper ny nästa gång, om de visste att mobilen skulle hanteras på ett miljövänligt och säkert sätt.