Två tjejer surfar på telefonerTre följer konkurrenternas fotspår och lanserar familjeabonnemang. Foto: Antonio Guillem/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tre börjar satsa på familjeabonnemang. Med deras nya mobilabonnemang kan fem personer samlas i ett och samma mobilabonnemang och därmed sänka sina mobilabonnemangskostnader. Genom att samla flera personer i samma mobilabonnemang kan kunderna spara hundratals kronor varje månad.

Flera operatörer erbjuder möjligheten att samla familj och vänner i ett och samma mobilabonnemang. Nu följer Tre i konkurrenternas fotspår med sitt nya mobilabonnemang 3Samla. Kunden betalar för mobilabonnemanget och lägger därefter till användare till abonnemanget för 99 kronor i månaden.

Det är fritt att välja vilka personer som ska ingå i mobilabonnemanget. Det behöver inte vara några familjemedlemmar och personerna behöver inte heller bo på samma adress.

3Samla är ett attraktivt alternativ som utmanar marknaden

Tre strävar hela tiden efter att utmana marknaden och samtidigt erbjuda ett enkelt och attraktivt erbjudande. Operatörens vd, Haval van Drumpt, tycker att det nya mobilabonnemanget är ett tydligt exempel på det. Tidigare i våras gjorde Tre ändringar för att förenkla företagsmarknaden, och nu har de i stället gett sig in i familjesegmentet.

Samla fem personer i mobilabonnemanget

I mobilabonnemangen går det att samla fem personer och då ingår både fria samtal och sms. Användarna delar sedan på surfen som ingår i mobilabonnemanget. Om huvudägaren av mobilabonnemanget har tjänsten 3Världen ingår även den för övriga familjemedlemmar.

Enligt Tres chef för konsumentaffärer, Rune Pedersen, är det här ett mobilabonnemang som passar fler än bara familjer och par. Nu kan även kompisar dela på Tres mobilabonnemang.

Genom att samla flera användare finns det även möjlighet att spara en hel del pengar. Om tre personer delar på ett mobilabonnemang med Obegränsad surf kostar det 232 kronor per person. Ordinarie pris för mobilabonnemanget är i dagsläget 549 kronor i månaden utan bindningstid.