mobiltelefoner på rad i butikNu släpper Samsung ytterligare en nyhet i sin A-serie. Galaxy A21s kan beställas från och med mitten av juni. Foto: N.Z. Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung Galaxy A-serien får tillökning i familjen när tillverkaren nu släpper telefonmodellen Galaxy A21s. Enligt Samsung är den nya enheten utrustad med kraft, spännande teknik och unik design till ett – i jämförelse med liknande lurar på marknaden – mycket överkomligt pris.

Vi har tidigare skrivit om Samsungs släpp av mellanmodellen Galaxy A41 i slutet av maj, och i mitten av juni får Galaxy A-serien ytterligare tillökning i familjen. Då blir nämligen Samsung Galaxy A21s tillgänglig för beställning, och enligt tillverkaren kan vi vänta oss en enhet med hög prestanda, kraftfullt batteri och en mobilkamera som hör till marknadens absoluta toppskikt.

– Med Galaxy A21s erbjuder Samsung premiumfunktioner till ett överkomligt pris. Genom att stärka vår Galaxy A-serie ytterligare ser vi till att vi kan erbjuda den bästa mobilupplevelsen oavsett budget, säger Oskar Smedstad, produktchef Telekom på Samsung i Norden, i ett pressmeddelande.

En skärm typisk för Samsung

Samsung Galaxy A21s är 163,6 millimeter på höjden, 75,3 millimeter på bredden och 8,9 millimeter på djupet. Super Amoled-skärmen av typen Infinity-O – karaktäristisk för Samsung – ligger på 6,5 tum. I förhållande till mobiltelefonens totala storlek tar bildskärmen upp cirka 83 procent, vilket gör det enkelt att till exempel läsa, surfa och titta på film direkt i mobilen.

Kraftfull enhet med stora möjligheter

Samsung har utrustat sitt nytillskott i A-serien med ett batteri på hela 5 000 mAh, där det även finns stöd för 15 W snabbladdning. Operativsystemet Android 10 och chipsetet Exynos 850 kompletteras av ett RAM-minne på 3 GB och ett internt lagringsminne på 32 GB. Det ska även finnas varianter av telefonen med 4 GB RAM-minne och 64 GB internt lagringsminne eller 6 GB RAM-minne och 64 GB internt lagringsminne.

Som användare har du även möjlighet att utöka det interna lagringsminnet upp till 512 GB med ett externt minneskort av typen microSDXC.

En quad-kamera av högsta klass

På telefonens baksida sitter en kamerauppsättning av typen quad, vilket innebär fyra olika linser med tillhörande innovativa fotofunktioner. Huvudkameran på 48 MP assisteras av en ultravidvinkellins på 8 MP, en makrolins på 2 MP samt en en djupsensor på 2 MP. Här finns stora möjligheter att experimentera med sina bilder, till exempel genom att addera bakgrundseffekter och olika filter.

Enligt uppgift kommer Samsung Galaxy A21s alltså att kunna beställas från och med mitten av juni. Det rekommenderade priset ligger på 2 490 kronor.