samsung utställning folkmassaNu lanserar Samsung nytt i sin A-serie. Samsung Galaxy A41 når marknaden i slutet av maj. Foto: mahony/Shutterstock.com

Lanseringar

I slutet av av maj beräknas Samsungs nya modell Galaxy A41 släppas på marknaden. Mobiltelefonen är en del av tillverkarens mellansegment, och man har satsat på en uppgradering när det gäller både yttre och inre egenskaper.

Nu utökar Samsung sitt utbud i A-serien med en modell som placerar sig i tillverkarens mellansegment. Samsungs nya Galaxy A41 beräknas dyka upp på marknaden i slutet av maj. Det rapporterar Mobil.se.

Samsung har kamerafokus

Samsung Galaxy A41 är utrustad med en bakre trippelkamera som inkluderar en huvudsensor på 48 MP, en vidvinkelsensor på 8 MP och en djupsensor på 5 MP. Kamerauppsättningen stöds av funktioner som LED flash, panorama och HDR. Den främre kameran, som även kallas selfie-kamera, har en upplösning på hela 25 MP.

Stor Superamoled-bildskärm

Samsung har i sin uppdatering av sitt mellansegment även lagt fokus på bildskärmen. Samsung Galaxy A41 har en Superamoled-pekskärm på 6,1 tum med rundade hörn, där bildförhållandet 20:9 gör det enkelt att till exempel läsa, surfa och titta på film direkt i mobilen. Skärmen har även utrymme för en droppformad sensorpanel.

Prisvärd kraft under skalet

Det skulle vara orättvist att jämföra Samsung Galaxy A41 med Samsungs dyrare toppmodeller, till exempel i S20-serien, när det gäller de tekniska komponenterna. Men i förhållande till sitt relativt låga pris kan även denna mellanmodell erbjuda en hel del kraft.

Under skalet på Samsung Galaxy A41 finns en Octa core-processor som kompletteras med ett RAM-minne på 4 GB och ett internt lagringsutrymme på 64 GB. Med ett externt MicroSD-minneskort finns det även möjlighet att utöka lagringen upp till 512 GB. Batteriets kapacitet ligger på 3 500 mAh.

När Samsung Galaxy A41 blir tillgänglig på marknaden i slutet av maj landar priset  på 3 190 kronor.