telias logotyp på fasadTelias bredbandstjänster blir nu även tillgängligt för företagskunder i Fibras nät. Foto: astudio/Shutterstock.com

Lanseringar

Telias tv-utbud blir nu tillgängligt i Fibra, stadsnätet i orter som bland annat Västerås och Eskilstuna. Därmed får Fibras anslutna hushåll tillgång till de tv-tjänster som har prisats högt bland Teliakunder runt om i landet. Det bredband som har varit tillgängligt hos Fibra erbjuds nu också till företag utöver privata hushåll, berättar Telia i ett pressmeddelande.

Fibra är ett av Sveriges största stadsnät. Det är 75 000 hushåll i Västerås, Hallstahammar, Eskilstuna och Strängnäs som är anslutna till nätet.

Sedan tidigare har Telias bredbandstjänster varit tillgängliga till privatpersoner i Fibras nät. Men nu får även företagskunder hos Fibra tillgång till deras bredbandstjänster. För privatpersonerna erbjuds nu även Telias tv-tjänst.

Telia har de nöjdaste tv-kunderna i Sverige

Fibras kunder har nu alltså fler valmöjligheter än tidigare. Den tv-tjänst som nu erbjuds utöver bredbandet har dessutom den största kundnöjdheten i Sverige sedan fem år tillbaka, enligt siffror från Svenskt kvalitetsindex.

– Det är en helhet som vi sett fram emot att erbjuda och det känns fantastiskt bra, säger Linda Hernström, Telias chef för affärsområdet Familj.

Med Telias tv-box får kunderna fler än 100 tv-kanaler med bland annat sport, barnprogram och film. Dessutom får de tillgång till en mängd inspelade program och 10 000 olika filmer. Kunderna kan också se sitt favoritinnehåll i Telias streamingtjänst, Telia Play.

Fibra: Kunderna får fler valmöjligheter med Telias utökade utbud

Åsa Källberg är ansvarig för tjänsteleverantörer på Fibra. Även hon är glad över att Telia lanserar fler tjänster kopplade till bredband, och dessutom sitt populära tv-utbud i Fibras nät.

– Det ger anslutna hushåll till vårt öppna nät ett ännu större utbud av tjänster och fler valmöjligheter, säger hon till Telia i ett pressmeddelande.