leende kvinna ligger i soffa och tittar på smartphone i kvällsupplyst vardagsrumKundundersökningar från Telenor har visat att många vill kunna se på tv i mobilen. Foto: Gorodenkoff/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tv-innehåll utan tv-box? Javisst – Telenors senaste erbjudande låter kunderna samla alla sina tv-tjänster i en app och streama innehållet direkt med mobilen. Erbjudandet är framtaget efter tydliga önskemål från kunderna, enligt operatören.

Sedan tidigare har det varit möjligt att streama tv-kanaler från SVT, Discovery och Nordic Entertainment Group. Nu kan Telenor också lägga till TV4, TV12 och Sjuan till sin lista. På så sätt kan kunderna samla alla baskanalerna i en enda tjänst, utan att behöva en tv-box.

Erbjudandet grundar sig i ett avtal som Telenor nyligen har slutit med kanalhuset TV4.

Tydliga önskemål om streamingmöjligheter

En undersökning har visat att 6 av 10 kunder hos Telenor vill ha tillgång till den traditionella, linjära tv:ns innehåll utan att behöva en tv-box. 53 procent av kunderna uppger också att de dagligen använder mobilen för att ta del av innehåll från tv och videor.

8 kunder av 10 vill ha tillgång till alla sina tv-kanaler i en enda tjänst eller streamingapp. Med en sådan lösning behövs inte flera olika abonnemang och tjänster att hålla reda på.

– Beskedet är tydligt. Våra kunder vill ha möjlighet att själva kunna välja vilket innehåll de vill ha och hur de vill konsumera det, oavsett om det är via en tv-box eller strömmat via dator, mobil eller padda, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige.

Telenor vill förnya och utveckla sina tv-erbjudanden

Avtalet som Telenor nu tecknat med TV4 ger operatören bättre möjligheter att ge kunderna det de vill ha, berättar Leif Björklund. Det här gör dessutom Telenor till den första operatören i Sverige som har fullständiga streamingrättigheter till alla de svenska baskanalerna.

I somras lanserade Telenor även det billiga tv-paketet Telenor Stream Mini, som varken kräver tidigare abonnemang eller tv-box. Telenor kommer fortsätta arbeta med att utveckla sina tv-erbjudanden och förnya dem efter vad kunderna efterfrågar.