skiss av uppkopplade saker i hemmet som styrs av en smartphoneAllt fler saker i hemmet och i industrin är uppkopplade mot internet. Det är det som kallas för Internet of Things. Foto: elenabsl/Shutterstock.com

Utmärkelser

Gartners Magic Quadrant har utsett de mest etablerade aktörerna inom marknaden för maskin till maskin-kommunikation och Internet of Things. Tele2:s avdelning för området har för tredje gången tagits med i denna lista, berättar företaget i ett pressmeddelande. 

Tele2 har för tredje året i rad utsetts till en av de internationella nischspelarna inom maskin till maskin-kommunikation (M2M) och Internet of Things (IoT). Dessa områden handlar om hur allt fler tekniska enheter blir uppkopplade, och hur enheterna kommunicerar med varandra.

Det är den oberoende undersökningsorganisationen Gartners Magic Quadrant som har ansett att Tele2 kvalificerar sig till en av de viktigaste aktörerna på området. Utmärkelsen visar att Tele2 har en stark position globalt inom M2M och IoT.

Tele2 IoT är starka på den internationella marknaden

Den del av Tele2 som ansvarar för affärer relaterade till M2M och IoT heter Tele2 IoT. De hjälper kunder inom alla marknadens industrier för att utveckla och implementera den rätta IoT-lösningen för just den industrin.

Cyril Deschanel arbetar som Chief Commercial Officer för Tele2 IoT. Hon är stolt över att Tele2:s arbete, med kunder i över 160 länder, har inkluderats i Gartners Magic Quadrant.

– Det återspeglar vårt starka marknadserbjudande och vår enorma tillväxt under det gångna året.

Tele2 stärker sin position trots höga kriterier

Gartner har utvärderat IoT-tjänsterna hos Tele2 ur två perspektiv. Det första är deras visioner, till exempel förståelse för marknaden, strategier för försäljning och innovativa idéer. Det andra perspektivet är Tele2:s förmåga att leverera, där bland annat marknadsföring, kundupplevelse och övergripande lönsamhet räknas in.

Cyril Deschanel konstaterar att Tele2:s resultat i år visar på en ännu bättre position än tidigare år.

– När konkurrensen ökar och utvärderingskriterierna skärpts, har Tele2 IoT stärkt sin position, konstaterar han.