En bild på Com Hems tidigare vd Anders NilssonAnders Nilsson blir ny vd för Tele2. Foto: Pressbild/Com Hem

Företagsaffärer

Nu har fusionen mellan Com Hem och Tele2 gått igenom. Den nya bolaget behåller namnet Tele2 och Bredbandsoperatören Com Hem har därmed lösts upp. Anders Nilsson klev på sitt uppdrag som vd och koncernchef i måndags.

I fredags gav Bolagsverket grönt ljus till fusionen mellan bredbandsoperatören Com Hem och mobiloperatören Tele2. Fusionen gick igenom i måndags och sammanslagningen är därmed slutförd.

Com Hem har nu lösts upp och samtliga tillgångar och skulder har övergått till Tele2. Det sammanslagna bolaget behåller namnet Tele2.

Anders Nilsson är ny vd och koncernchef

Det har sedan länge stått klart att Anders Nilsson, Com Hems tidigare vd, tar över rollen som vd för Tele2. Dessutom blir han chef för hela koncernen. Anders Nilsson gjorde sin första dag som vd och koncernchef i måndags.

– Jag är både glad och ödmjuk inför möjligheten att leda Tele2 framåt, tillsammans med min nya ledningsgrupp. Framförallt är jag stolt över att få leda en så stark organisation med orädda och engagerade medarbetare, säger Anders Nilsson.

Tele2 får ett större produktutbud

I och med sammanslagningen utökas Tele2:s produktutbud och innefattar nu samma innehåll som konkurrenten Telia. Nya Tele2 blir en tydlig tvåa på marknaden och kan på allvar ta upp jakten på marknadsledande Telia.

Experter tror dessutom att sammanslagningen kommer öka trycket på Telia som nu måste effektivera sin organisation för att inte tappa förstaplatsen till Tele2.

Kommer lansera gemensamma produkter inom en snar framtid

I dagsläget vill inte Tele2 berätta allt för mycket om vad som väntar i framtiden. Joel Ibson som är pr-ansvarig kan dock berätta för Dagens Media att man inom en snar framtid kommer lansera nya produkter inom det gemensamma bolaget.

När det nya marknadsavdelningen kommer finnas på plats är dock oklart i dagsläget. Helt klart är i alla fall att det är mycket hårt arbete som väntar inom den närmsta tiden.