ungt par kollar i mobilNya mobiloperatören Chilimobil utmanar telekomjättarna på den svenska marknaden. Foto: Josep Suria/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu äntrar en ny mobiloperatör den svenska telekommarknaden. Chilimobil utmanar de andra operatörerna på marknaden och erbjuder abonnemang utan bindningstider med fri surf och låga priser. 

Hans Carlsson, Lars Ryen Mill och Fredrik Brunzell, som alla tre har flera års erfarenhet av telekombranschen, kände att det var något som saknades på den svenska mobilmarknaden och startade därför nu under våren företaget Chilimobil. Den nya aktören erbjuder ett koncept som inkluderar ett användarvänligt mobilabonnemang utan bindningstider, men med fri surf och marknadens lägsta priser.

Vill underlätta surfandet i oroliga tider

I tider av social distansering har många i vårt samhälle just nu ett större behov än någonsin av att kunna umgås och kommunicera digitalt. Chilimobil vill underlätta surfandet och kommer därför tillfälligt att sänka det ordinarie abonnemangspriset på 499 kronor till 399 kronor – fortfarande utan bindningstid och med fri surf.

– Vårt ordinarie pris är redan det billigaste på marknaden men nu väljer vi att starta med ett ännu lägre pris för att dra vårt strå till stacken i den situation som just nu råder, säger en av grundarna Hans Carlsson i ett pressmeddelande.

Mobilmarknaden i behov av en utmanare

Enligt Chilimobils tre grundare är den svenska mobilmarknaden i behov av en utmanare. De menar att de fyra största operatörerna mer eller mindre har monopol på marknaden, vilket varken är till fördel för kunderna eller för Sverige i stort när det gäller användningen av mobildata.

Chilimobil satsar nu på att kunna bemöta marknadens allt högre krav på digitala möjligheter, och vill bli de ”mest streamingintensiva kundernas bästa kompis”.

Samarbete med Tre

När det gäller nättrafiken kommer Chilimobil samarbeta med operatören Tre, som flera år i rad har fått utmärkelser för både hastighet och kapacitet.