glad man med smartphone med stadsmiljö i bakgrundenE-sim gör det smidigare för Comviq-kunder att byta nummer och gör det möjligt att ha två abonnemang på samma mobil. Foto: djile/Shutterstock.com

Nyheter

Comviq lanserar nu sitt eget e-sim. Det inbyggda simkortet fungerar både för mobilabonnemang och kontantkort hos Comviq, så länge du har en telefon med stöd för e-sim.

E-sim är ett slags simkort som är inbyggt i telefonen. Det fungerar i stort som ett vanligt, fysiskt simkort, men är ett smidigare format som är svårare att tappa bort. Dessutom kan du ha två olika abonnemang på samma telefon med ett e-sim.

De flesta mobiltelefonerna som släpps i dag har stöd för e-sim. Nu lanserar Comviq sitt första e-sim så att deras kunder kan välja den lösningen framför ett vanligt simkort.

E-sim är ett smidigt alternativ till vanligt simkort

Comviqs e-sim fungerar både för kunder som har kontantkort och kunder som har mobilabonnemang. Lösningen gör det lättare att byta nummer på telefonen eller starta upp ny mobil. Du behöver nämligen inte beställa något nytt simkort och vänta på att det kommer med posten, utan kan byta direkt i ditt befintliga e-sim.

Möjligheten till dubbla nummer gör att du kan ha både ett privat abonnemang och ett jobbabonnemang. Eller så kan du använda ett separat nummer när du reser utomlands och vill ringa hem till familjen.

Framtidens simkort nu tillgängligt för Comviq-kunder

Comviqs affärsområdeschef, Oscar Karlsson, tycker att det känns bra att öppna upp möjligheten till e-sim för operatörens kunder med telefoner som stöder e-sim.

– E-sim är framtidens simkort, som både förenklar användandet och ger mobilen nya möjligheter. Ett schysstare och enklare sätt att tillhandahålla uppkoppling helt enkelt, säger han i ett pressmeddelande.

Så kommer du igång med ditt e-sim

E-sim går att beställa via Comviqs hemsida eller hos deras kundservice. På hemsidan finns även en guide för e-sim där du kan läsa om hur du kommer igång med ditt nya, inbyggda simkort på just din telefon.

Längre fram kommer e-sim att gå att använda till fler enheter än mobiltelefoner. Smarta klockor, larm, vitvaror och andra saker som är uppkopplade mot internet ska gå att använda med Comviqs e-sim.