Ett hörn på en lila förpackning från xiaomi.Nu har Xiaomi lanserat sina tre nya modeller i Redmi Note 11-serien. Foto: GYAN PRATIM RAICHOUDHURY/Shutterstock.com

Lanseringar

Xiaomis tre nya modeller i Redmi Note-serien, Redmi Note 11, Redmi Note 11 Pro och Redmi Note 11 Pro Plus, är nu lanserade och det verkar som att vi har en hel del att se fram emot när trion väl landar på svensk mark. Redmi Note 11-serien kommer nämligen först ut på den kinesiska marknaden, skriver Mobil.se.

Det är dags för Xiaomis Redmi Note 11-serie att se dagens ljus, och tillverkaren har nyligen presenterat modell-trion Redmi Note 11, Redmi Note 11 Pro och Redmi Note 11 Pro Plus. Vilka skillnader som finns mellan modellerna? Mobil.se har gjort en sammanfattning.

Standardmodellen erbjuder 5G och batteri på 5 000 mAh

Standardmodellen, det vill säga Redmi Note 11, har utrustats med ett MediaTek Dimensity 810 5G-chip som precis som namnet antyder ger stöd för 5G. Bildskärmen är en LCD-variant på 6,6 tum med FHD+-upplösning, och har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Batteriets kapacitet ligger på hela 5 000 mAh, och när du väl behöver ladda kan du använda dig av 33 W snabbladdning.

Den bakre kamerauppsättningen innefattar en huvudkamera på 50 MP och en ultravidvinkel på 8 MP. Det ser ut som att mobilen har ett dubbelt kamerasystem på baksidan, men de två extra linserna är enligt Mobil.se endast till för kosmetiska ändamål. I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP.

Extra allt med Redmi Note 11 Pro

Med Redmi Note 11 Pro får du allt som standardmodellen kan erbjuda, men lite mer och lite bättre. Här hittar du ett Dimensity 920-chip, som även det ger 5G-stöd, en Oled-bildskärm på 6,67 tum med FHD+ och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Batteriets kapacitet är 5 160 mAh och här finns det även stöd för 67 W snabbladdning.

Den bakre kamerauppsättningen inkluderar tre linser: en huvudkamera på 108 MP, en ultravidvinkel på 8 MP och en makrolins på 2 MP.

Pro Plus tar ett steg i sidled

Ebligt Mobil.se tar Redmi Note 11 Pro Plus inte något större kliv uppåt i jämförelse med Pro-modellen, utan är snarare ett steg i sidled. Designen, systemchipet, skärmen och kameran är i princip samma för båda modellerna, men batteriet i Pro Plus ligger på 4 500 mAh och är uppdelat på två celler med 2 250 mAh vardera. Tekniken möjliggör parallell laddning av cellerna, vilket enligt Xiaomi kan ladda batteriet från tomt till fullt på 15 minuter. Här finns dessutom stöd för 120 W snabbladdning.

Lanseringen sker inledningsvis på den kinesiska marknaden, och i dagsläget finns det inga uppgifter om när Redmi Note 11-serien kommer till Sverige.