xiaomis nya mobiler i mi 10t-serien mot vit bakgrundNu släpper kinesiska Xiaomi tre modeller i sin Mi 10T-serie. Vi kan bland annat vänta oss kraftfull prestanda, 5G och högfrekventa bildskärmar. Foto: Pressbilder/Xiaomi

Lanseringar

Det var inte länge sedan som Xiaomi lanserade sin Mi 10-serie, men den kinesiska tillverkaren ligger inte på latsidan. Nu släpps nämligen en telefontrio i serien Mi 10T, och enligt uppgift kan vi bland annat vänta oss stor kraft, 5G-uppkoppling och riktigt högfrekventa bildskärmar.

Den 30 september presenterade den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi sina tre nya telefoner i Mi 10T-serien. Det handlar om Mi 10T, Mi 10T Pro och mellanklassaren Mi 10T Lite.

Stor skärm med anpassningsbar uppdateringsfrekvens

Mi 10T och Mi 10T Pro har båda bildskärmar på 6,67 tum. Bildförhållandet är 20:9 och uppdateringsfrekvensen ligger på banbrytande 144 Hz. Men medför inte det en väldigt hög strömförbrukning? Jo, vanligtvis har det varit den stora nackdelen med en högfrekvent skärm, men med Xiaomis AdaptiveSync-teknik anpassas uppdateringsfrekvensen till innehållet som visas.

Om du gillar att läsa i telefonen skyddar skärmens Läsläge 3.0 dina ögon, och befinner du dig utomhus förbättrar Sunlight Display 3.0 kontrasten och anpassar färgmättnaden.

Hög prestanda med förbättrad 5G-kompatibilitet

Under huven på Mi 10T och Mi 10T Pro hittar du chipsetet Snapdragon 865 som ger stor kraft, hög strömeffektivitet och 5G-stöd. Xiaomi har nu inkluderat ett bredare utbud av 5G-frekvensband, vilket innebär att 5G-uppkopplingen fungerar med ännu fler nätverk på olika platser. Batteriets kapacitet är 5 000 mAh.

När det gäller RAM- och internminne kommer båda modellerna i två olika utföranden. Mi 10T kan köpas med 6 eller 8 GB RAM och 128 GB internminne, medan Pro-varianten finns med 8 GB RAM och 128 eller 256 GB internminne.

Premiumkamera med uppdaterade mjukvarufunktioner

Mi 10T och Mi 10T Pro har båda två bakre trippelkameror som innefattar vidvinkel, ultravidvinkel och makrolins. Dock har  Pro-variantens vidvinkel en upplösning på hela 108 MP, medan Mi 10T:s vidvinkel har 64 MP.

Kamerasystemet är av hög klass, och tack vare uppdaterade mjukvarufunktioner kan du både fota och experimentera med dina bilder och videor som ett proffs. Vad sägs till exempel om Moving Crowd, stjärnhimmeleffekt, Photo Clones och Dual Video?

5G för alla med Mi 10T Lite

Mi 10T-seriens lillasyster Mi 10T Lite må vara en något mindre utrustad version, men för de allra flesta har telefonen mer än tillräckligt att erbjuda. Även här finns till exempel 5G-stöd, en stor högfrekvent (120 Hz) bildskärm och kraftfullt batteri på 4 820 mAh. RAM-minnet är 6 GB och internminnet 64 eller 128 GB. 

Mi 10T Lite har en bakre quad-kamera som innefattar en vidvinkel, ultravidvinkel, makrolins och djupsensor. För att höra hemma i mellanprissegementet har telefonen en riktigt proffsig kamerauppsättning, där det dessutom finns gott om spännande funktioner och verktyg.

Pris och tillgänglighet i Sverige är ännu oklart

När Mi 10T-serien dyker upp i Sverige är ännu oklart, men globalt släpps telefonerna den 13 oktober. Det råder fortfarande viss osäkerhet om vad de svenska priserna landar på, men enligt uppgift ska euro-priset för standardversionerna av Mi 10T och Mi 10T Pro ligga runt 499 respektive 599 €.

Mi 10T Pro är tillgänglig i färgerna Cosmic Black, Lunar Silver och Aurora Blue, medan Mi 10T bara finns i Cosmic Black och Lunar Silver. Mi 10T Lite finns i färgvarianterna Atlantic Blue, Pearl Grey och Rose Gold Beach.