svart mobil i förgrunden mot suddig bakgrundXiaomi Mi Note 10-serien har fått tillökning av den billigare Mi Note 10 Lite. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Den billigaste mobiltelefonen ur Xiaomis Mi Note 10-serie, Mi Note 10 Lite, är nu tillgänglig hos svenska återförsäljare. Tillverkaren utlovar prisvärd premiumkänsla, där både batterikapacitet och kamerateknik sägs kunna mäta sig med många av marknadens dyrare alternativ.

Under ett lanseringsevent den 19 maj meddelade den kinesiska mobiltillverkaren att man nu utökar sin populära Mi Note 10-serie med ett billigare alternativ. Mi Note 10 Lite sägs vara en kraftfull och tekniskt avancerad enhet, där man trots det betydligt lägre priset inte tummat det minsta på kvaliteten.

Den 20 maj blev Mi Note 10 Lite tillgänglig på den svenska marknaden och kan nu köpas hos återförsäljare som Tele2, Elgiganten, NetOnNet och Mi Store till det rekommenderade butikspriset 4 490 kronor.

Premiumkänslan är bevarad

Tony Chen, general manager för Central- och Östeuropa, Norden och Baltikum på Xiaomi, menar att den nya modellen kompletterar deras populära Mi Note 10-serie. Priserna är pressade, men enligt Chen har man ändå lyckats behålla premiumkänslan.

– Vi är väldigt glada över att nu lansera denna modell även i Sverige, och låta ännu fler lokala användare få möjlighet att ta del av den episka användarupplevelse som kännetecknar hela Mi Note 10-serien, säger han i ett pressmeddelande.

Elegant och användarvänlig design

Xiaomi Mi Note 10 Lite har en 3D-böjd AMOLED Dot Drop-skärm på 6,47 tum. I förhållande till telefonens totala storlek utgör skärmen hela 91,4 procent, vilket gör den optimal för till exempel arbete, spel, videotittande och fotografering. Designen bidrar även till ett bekvämt och smidigt grepp i handen. Färgerna som finns att välja på är Glacier White, Nebula Purple och Midnight Black.

Prisvärd prestanda

Xiaomi Mi Note 10 Lite är utrustad med Qualcomms systemchip 730G, som kompletteras av ett RAM-minne på 6 GB och ett internt lagringsminne på 128 GB. Batteriets kapacitet ligger på 5 260 mAh, vilket enligt tillverkaren ska hålla för upp till två dagars användning.

Avancerad kamerateknik

Mi Note 10 Lite har en bakre kamerauppsättning av typen quad, vilket innefattar fyra olika linser. Huvudkameran på 64 MP assisteras av en ultravidvinkellins på 8 MP, en djupsensor på 5 MP, samt en makrosensor som med fördel kan användas för att ta närbilder. Här finns även funktioner som till exempel AI-studioljus och vlog-mode.