Vivo-skylt utanför en av deras butiker.Snart släpper kinesiska Vivo sin första vikbara mobil som har fått namnet X Fold. I dagsläget verkar den nya mobilen dock bara vara tillgänglig på kinesisk mark. Foto: xcarrot_007/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu äntrar den kinesiska mobiltillverkaren Vivo telekommarknadens vikbara segment och lanserar den i höjdled vikbara X Fold. Den vikbara skärmen är utrustad med Ultra Thin Glass som enligt Vivo själva ska hålla för upp till 300 000 vikningar, I dagsläget är X Fold dock bara tillgänglig på den kinesiska marknaden, skriver Mobil.se.

Precis som så många andra mobiltillverkare har nu även Vivo bestämt sig för att ge sig på det vikbara segmentet. Den kinesiska tillverkaren har nyligen presenterat sin första vikbara mobil som fått namnet X Fold, vilket alltså skvallrar om att det är en i höjdled vikbar mobil vi har att göra med.

Både vikbar och extern skärm har stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens

Vivo X Folds externa skärm är 6,53 tum, och den vikbara 8,03 tum när den är utfälld. Båda har stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens och inbyggd fingeravtrycksläsare.

Vivo har utrustat den vikbara skärmen med Ultra Thin Glass (UTG) som liknar det Samsung brukar använda till sina vikbara enheter, men enligt Vivo ska just deras variant hålla för upp till 300 000 vikningar. Mobilen ska dessutom ha fått ett gångjärn som gör det möjligt att vika skärmarna platt mot varandra utan att en glipa längs sidorna uppstår.

Kan erbjuda stor kraft och relativt stort minne

Om vi lämnar skärmarna en stund och kollar vad som finns under skalet, hittar vi exempelvis ett Snapdragon 8 Gen 1-chip som paras ihop med 12 GB RAM-minne och upp till 512 GB intern lagring.

Batteriets kapacitet ligger på 4 600 mAh och det finns stöd för 66 W trådad laddning såväl som för 50 W trådlös snabbladdning. Vivo X Fold kan erbjuda totalt sex kameralinser: fyra på baksidan och en porträttkamera på vardera skärm.

Är bara tillgänglig i Kina

I dagsläget finns Vivo X Fold bara på den kinesiska marknaden, med en prislapp som översatt till svenska kronor landar på 13 500.