motorolamobiler frontade i skyltfönsterNu utökar Motorola sitt lågprissortiment och lanserar Moto G Pro med pekpenna. Foto: N.Z. Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

I juni släpps Motorolas nya mobil med pekpenna i Sverige. Moto G Pro placerar sig i tillverkarens lågprissegment, men kan förutom en smidig penna även erbjuda kraftfullt batteri, trippelkamera och funktioner som stöds av operativsystemet Android 10.

Det var ett bra tag sedan som mobiltillverkaren Motorola släppte en telefon med tillhörande pekpenna, men nu är det alltså dags. I juni släpps Moto G Pro i Sverige, och förutom en telefon-integrerad penna kan vi även förvänta oss ett kraftfullt batteri och en fullt godkänd trippelkamera. Det rapporterar Mobil.se.

Lätt att hålla rätt på pennan

Till skillnad från många andra mobiler med pekpennor, är Moto G Pros penna integrerad i själva telefonen och kan placeras i ett hål i botten när du inte använder den. Tillverkaren har anpassat telefonens gränssnitt för att optimera pennans användningsområden, framför allt när det gäller att skissa, göra anteckningar och rita. Genom appen Moto Note kan användaren göra anteckningar även om låsskärmen är aktiverad.

Moto G Pros penna saknar dock en del, lite mer avancerade, funktioner som till exempel batteri, bluetooth och egen knapp. Det går med andra ord inte att fjärrstyra telefonen med hjälp av pennan.

Hållbart batteri och funktionella arv

Precis som Motorolas flaggskeppstelefon Edge Plus, har Moto G Pro ett kraftigt batteri på 4 000 mAh, vilket enligt tillverkaren ska hålla upp till två dagar utan att behöva laddas. Moto G Pro är utrustad med operativsystemet Android 10, och har en del funktioner som känns igen från de dyrare modellerna, till exempel som Moto Gamtime.

Sett till processor och minneskapacitet märks det dock att Moto G Pro tillhör Motorolas lågprissegment. Telefonen drivs av chipsetet Snapdragon 665, som kompletteras av ett RAM-minne på 4 GB och ett internt lagringsminne på 128 GB. 

Kamera x 3

På telefonens baksida sitter en trippelkamera, som inkluderar en huvudkamera på 48 MP, en ultravidvinkellins på 16 MP och en makrolins på 2 MP. Här finns funktioner som LED-blixt, panorama och HDR. Man kan även filma 4K-video vid 30 bilder per sekund och i 1080p vid 30/60/120 bilder per sekund.

Den främre selfiekameran har en upplösning på 16 MP, och även här går det att filma i 1080p vid 30 bilder per sekund.

I svenska butiker 15 juni

Moto G Pro kommer att finnas i svenska butiker från och med den 15 juni för 3 500 kronor. Telefonen är tillgänglig i en mörkblå nyans som tillverkaren kallar Mystic Indigo.