hand håller upp huawei p40 liteNu släpps även lågprismodellen Huawei P40 Lite på den svenska marknaden. Foto: Mr. Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

Huawei fortsätter att släppa produkter i sin P40-serie. Förutom P40, P40 Pro och P40 Pro Plus, kommer nu även lågprismodellen Huawei P40 Lite till den svenska marknaden. I slutet av april beräknas mobiltelefonen börja säljas i butik.

Vi har tidigare skrivit om de Sverigeaktuella mobilmodellerna i Huaweis P40-serie: P40, P40 Pro och P40 Pro Plus. I slutet av april kommer även den billigare varianten Huawei P40 Lite till den svenska marknaden. Priset beräknas landa på 3 000 kronor. Det skriver Mobil.se.

Huawei har satsat på kameratekniken

Huawei P40 har en bakre Quad-kamera som drivs av AI-teknik. Kamerauppsättningen inkluderar en vidvinkellins på 48 MP, en ultravidvinkellins på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor som kan användas till porträttfotografering där motivet blir skarpt och bakgrunden suddig. Den främre kameran har en upplösning på 16 MP och passar till exempel bra för selfie-foton.

Med inspiration från kameratekniken i de dyrare P40-modellerna, kan både främre och bakre kamera i Huawei P40 Lite ställas in i nattläge.

Prestanda efter prislapp

Eftersom Huawei P40 Lite ligger på en lägre prisnivå har tillverkaren även fått gå ner några steg gällande prestanda. Huawei P40 Lite drivs av systemchippet Kirin 810, medan de andra modellerna i P40-serien drivs av chipsetet Kirin 990 med 5G-stöd. 

RAM-minnet i Huawei P40 Lite ligger på 6 GB och det interna lagringsutrymmet på 128 GB, vilket kan jämföras med 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB internt lagringsutrymme i de dyrare modellerna. Huawei P40 Lites batterikapacitet ligger, precis som i P40 Pro-varianten, på 4 200 mAh.

Säljs med Huaweis egna appbutik

Huawei får inte längre använda sig av Googles tjänster, och kan därmed inte heller erbjuda appbutiken Google Play. Huawei P40 Lite säljs därför, precis som alla andra nya Huawei-produkter, med Huaweis egna Mobile Services och appbutiken AppGallery. Utbudet av appar kan fortfarande upplevas något begränsat, men med Huawei-verktyget Phone Clone kan användaren enkelt föra över appar från sin gamla Android-telefon.