samsungs nya telefoner mot vit bakgrundSamsungs nya mobiler i A-serien bjuder på kraft och innovation till priser som tilltalar de flesta. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Samsung fortsätter att pumpa ut kraftfulla mobiler till budgetpris. Näst på tur står Galaxy A12 och Galaxy A02s, som beräknas landa på marknaden efter årsskiftet. Enligt tillverkaren kan vi bland annat se fram emot smidig design, stor batterikapacitet och högkvalitativt kamerasystem.

Den 24 november presenterade Samsung sina nya mobiltelefoner i A-serien. Det handlar om Galaxy A12 och Galaxy A02s, där Samsung har fokuserat på innovation och kraft i ett prissegment som ska kunna tilltala fler konsumenter. Galaxy A12 har det rekommenderade priset 1 990 kronor, medan A02s beräknas landa på 1 790 kronor.

– Galaxy A12 och A02s är ytterligare bevis på vårt arbete med att utveckla produkter i alla prisnivåer. De adderar ett större djup till vår A-serie och ger våra kunder fler alternativ på mobiltelefoner med alla våra viktigaste innovationer till fantastiskt pris, säger Oskar Smedstad, produktchef för A-serien på Samsung Norden, i ett pressmeddelande.

Ett batteri som håller för det mesta

Galaxy A12 och Galaxy A02s har båda en HD+ Infinity-V-skärm på 6,5 tum. A12 har bildformatet 19,5:9 och A02s 19:9, och pixeldensitet ligger på 264 respektive 259 ppi. Det kan i jämförelse med andra nya mobiler tyckas vara i lägsta laget, men enligt Samsung ska skärmarna bjuda på en skarp och färgstark upplevelse.

En klar fördel med Samsungs nya budgetlurar är batterikapaciteten, som hos båda ligger på 5 000 mAh. Batteriet tillåter med andra ord till exempel film- och serietittande utan avbrott. När det väl är dags att ladda? Ja, då kan du med fördel använda 15 W snabbladdning.

Prisvärda mobilkameror

Samsung har utrustat Galaxy A12 med en bakre quad-kamera, som inkluderar en vidvinkellins på 48 MP, en ultravidvinkel på 5 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2 MP. På framsidan hittar du en selfiekamera på 8 MP.

Galaxy A02s bakre kamera är en trippelvariant, och innefattar en vidvinkel på 13 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2 MP. Selfiekameran i fronten har en upplösning på 5 MP. Telefonernas kamerautrustning gör det möjligt att ta fina landskapsbilder såväl som detaljrika närbilder. I förhållande till det låga priset är det här riktigt bra.

Säljstart i början av nästa år

Enligt Samsung kan vi vänta oss smidiga och bekväma telefoner med stilren design. Galaxy A12 kommer vara tillgänglig i svart, vitt och blått, medan A02s finns i svart och vitt. Båda två beräknas landa på marknaden i början av 2021.