Samsung-loggan genom förstoringsglas.Enligt uppgifter från tidningen The Elec har Samsung satt ovanligt låga produktionsmål för den kommande Galaxy S22-serien. Foto: Stakon/Shutterstock.com

Lanseringar

Uppgifter från den koreanska branschtidningen The Elec tyder på att Samsung lägger ribban lågt när det gäller produktionen av den nya Galaxy S22-serien. Tillverkaren räknar med totalt 20 miljoner producerade enheter, där standardmodellen ska stå för hälften. Pandemins följder, till exempel bristen på komponenter, ska vara den främsta orsaken bakom de låga produktionsmålen, skriver Mobil.se.

För att vara en Galaxy S-serie har Samsung lagt sina produktionsmål ovanligt lågt för den kommande Galaxy S22, enligt uppgifter från branschtidningen The Elec. Samsung räknar med att producera totalt 20 miljoner mobiltelefoner, där standardmodellen sägs stå för hälften, Ultra-modellen för 30 procent och Plus-modellen för 20 procent.

Detta kan jämföras med den föregående S21-serien som hade ett produktionsmål på 30 miljoner enheter vid säljstarten.

Tar höjd för effekterna av pandemin

Det ska dock inte vara farhågor för att S22-serien blir svår att sälja som ligger till grund för de lägre satta produktionsmålen, i alla fall inte enbart. Enligt The Elec ska det snarare handla om att Samsung vill ta höjd för effekterna av pandemin, det vill säga bristen på komponenter och strulet i logistiken som drabbat i princip hela telekombranschen.

Men precis som tidningen också påpekar så är dessa produktionsmål inte skrivna i sten. Samsung kan mycket väl höja sin mål när det närmar sig lansering.

Håller tillbaka på komponenterna för att få ner priserna

The Elec uppger även att Samsung har sparat in på komponenterna för att kunna sänka priserna på standard- och plus-modellerna i S22-serien, vilket ska vara en motreaktion till Apples beslut att inte höja priserna på sin nya Iphone 13.

En mer kompakt mobil är att vänta

Om man ska tro på spekulationerna kring Galaxy S22 verkar det som att vi kan vänta oss en mer kompakt mobiltelefon än vad vi sett tidigare. Både standard och plus-modellen av Galaxy S22 ska ha fått mindre skärmar jämfört med sina föregångare, medan Ultra-modellens skärm verkar bli lika stor som Galaxy S21 Ultras.