Tre samsung galaxy a22 5g-mobiler i olika färger.Samsungs nya Galaxy A22 5G kommer i vitt, grått och ljuslila. Foto: Pressbilder/Samsung

Lanseringar

Det är dags för ytterligare en 5G-lur i Samsungs A-serie att se dagens ljus. Galaxy A22 5G ska enlig tillverkaren bjuda på ”nästa generations hastighet” och hög prestanda, men till ett pris som inte gräver något djupare hål i plånboken. Försäljningen i Sverige startar den 1 juli.

Snart släpps Samsungs nya Galaxy A22 5G i svenska butiker, och precis som de andra modellerna i A-serien, ska nytillskottet vara utformad för att kunna erbjuda det senaste inom teknik och prestanda men till betydligt lägre priser än tillverkarens flaggskepp. Om detta håller i praktiken återstår att se, men specifikationerna visar i alla fall prov på höga ambitioner.

Ett efterlängtat tillskott i A-serien

Sebastian Wirhed, produktchef på Samsung Electronics Nordic AB, menar att Galaxy A22 5G är ett efterlängtat tillskott i den snabbt växande serien. Enligt Sebastian Wirhed är den nya luren ytterligare ett bevis på att det går att ta fram mobiltelefoner med lägre pris utan att för den skull behöva ge avkall på kvaliteten.

Förutom 5G-stödet ska vi även kunna se fram emot en imponerande bildskärm och prisvärd prestanda.

Infinity-V-skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens

Om vi börjar med bildskärmen så är det en Infinity-V-variant på 6,6 tum. I förhållande till telefonens totala yta utgör skärmen 82,3 procent, vilket är en del (för de flesta mer än tillräckligt) men långt ifrån mest. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 400, vilket i det långsmala bildformatet 20:9 ger en pixeldensitet på 399 dpi.

Uppdateringsfrekvensen är 90 Hz, så oavsett om du streamar eller spelar spel kan du se fram emot en riktigt följsam och trevlig upplevelse. 120 Hz hade så klart varit ännu bättre, men med tanke på att vi faktiskt befinner oss i mellanprissegmentet är det kanske lite för mycket att önska.

Trött på att batteriet plötsligt närmar sig det retfulla 1 procent-strecket? Galaxy A22 5G har ett batteri på hela 5 000 mAh, så här är det ingen risk att det sker i första taget.

Trippelkamera med utrymme för kreativitet

På telefonens baksida finns en trippelkamera som inkluderar huvudkameran på 48 MP, en ultravidvinkel på 5 MP och en djupsensor på 2 MP. Det finns med andra ord goda möjligheter att ta riktigt bra bilder oavsett situation. I fronten hittar du en selfiekamera på 8 MP.

Släpps i Sverige 1 juli

Skriv upp 1 juli i kalendern, för då släpps nämligen Galaxy A22 5G i butik med ett rekommenderat pris på 2 490 kronor. Telefonen kommer i färgerna grått, vitt och ljuslila.