Poco-mobil ligger bredvid gul förpackning.Nu är det dags för nyheter från kinesiska Poco. Denna gång blir det något så uppfriskande som en Pro-modell i budgetklass. Foto: ancoay/Shutterstock.com

Lanseringar

Xiaomis lågprismärke Poco vill visa att en Pro-mobil inte behöver kosta skjortan och har därför nu lanserat sin Poco M4 Pro, som enligt Mobil.se har många likheter med Redmi Note 11. Här finns till exempel stöd för 5G, en skärm på 6,6 tum med FHD+-upplösning och Gorilla Glass 3 och ett batteri på 5 000 mAh.

Den kinesiska mobiltillverkaren Poco, Xiaomis lågprismärke, breddar innebörden av eptitetet Pro och släpper sin M4 Pro vars prislapp snarare placerar sig i budgetsortimentet. Vid en snabb blick på specifikationerna verkar det finnas många likheter med Xiaomis nysläppta Redmi Note 11, till exempel bildskärmen på 6,6 tum med FHD+-upplösning och 90 Hz uppdateringsfrekvens, systemchipet och den bakre kamerauppsättningen.

Ett MediaTek Dimensity-chip som ger stöd för 5G

Under huven på Poco M4 Pro hittar vi som sagt samma chipset som i Redmi Note 11, nämligen MediaTek Dimensity 810 (6 nm) som ger stöd för 5G. Detta backas upp av 4 GB RAM-minne och 64 GB lagring eller 6 GB RAM-minne och 128 GB lagring.

Batteriets kapacitet är även det samma som i Redmi Note 11, det vill säga hela 5 000 mAh. När du behöver ladda kan du använda 33 W snabbladdning.

Dubbel kamerauppsättning med huvudlins och supervidvinkel

Poco M4 Pro har en bakre dubbelkamera som inkluderar en huvudkamera på 50 MP och en supervidvinkellins på 8 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP. Du kan spela in video med både den bakre och främre kameran, och då är det i 1 080p-upplösning vid 30/60 fps (foton per sekund) respektive 30 fps som gäller.

Poco M4 Pro ska finnas i butik från och med i dag, men tillgängligheten kan skilja sig något mellan olika marknader. Väljer du varianten med minneskombinationen 4 GB RAM och 64 GB lagring ligger priset på 230 euro, medan du får lägga till ytterligare 20 euro för varianten med 6 GB RAM och 128 GB lagring.