Mobilskärm som visar oneplus logga.Det verkar som att Oneplus nya flaggskeppsserie Oneplus 10 kan se dagens ljus redan i januari. Om detta bara gäller för den kinesiska marknaden kan det dröja ytterligare några månader innan 10-modellerna når oss i Europa. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Oneplus nästa mobilserie i flaggskeppssegmentet blir Oneplus 10, och enligt de senaste uppgifterna verkar det som att vi kommer få se åtminstone Oneplus 10 Pro redan i januari. Techradar har gjort en sammanfattning av de specifikationer som läckt ut hittills.

Uppgifterna om en januarilansering av Oneplus nya 10-serie, eller mer specifikt Oneplus 10 Pro, kommer enligt Techradar direkt från företagets CEO Peter Lau som ska ha skrivit ”10 Pro, vi ses i januari” i ett inlägg på den sociala nätverkssidan Weibo. Om detta bara gäller den kinesiska marknaden är dock inte helt glasklart, men om man ska tro tidigare spekulationer kan så vara fallet och då får resten av världen helt enkelt vänta på ett annat släppdatum, eventuellt i mars eller april.

Eftersom Peter Laus inlägg bara handlar om Pro-modellen kan det ju vara så att Oneplus tänker sig att ha två olika lanseringar och presentera enheterna separat.

10 Pro får helt ny kameradesign

En läcka menar att designen på Oneplus 10-serien påminner om Oneplus 9-seriens, men att tillverkaren har finjusterat vissa detaljer. Oneplus 10 Pro ska dessutom uppdaterats med en LTPO 2.0-skärm för en lenare och mer följsam skärmupplevelse.

En annan läcka säger även att Pro-modellen kommer med en helt ny kameradesign och att uppsättningen ska inkludera tre olika linser: en huvudkamera på 48 MP, en ultravidvinkel på 50 MP och en telefotolins på 8 MP med  3,3 x optisk zoom. Frontkameran ska ha en upplösning på 32 MP.

Stort batteri och stöd för snabbladdning

Batteriet i Oneplus 10 Pro ska ha en kapacitet på 5 000 mAh och det ska finnas stöd för 80 W snabbladdning och 50 W trådlös snabbladdning. När det gäller standardmodellen Oneplus 10 saknas uppgifter om både kamera och batteri, så här får vi helt enkelt återkomma.

Däremot har Oneplus själva bekräftat att båda modellerna i 10-serien har utrustats med en ny mjukvara, där man har kombinerat det egna OxygenOS med systerföretaget Oppos ColorOS. Båda modellerna ska även ha fått Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 1-chip under huven.