Hand håller upp uppfälld vikbar mobil.Senare i år kommer en tredje upplaga av Motorolas omtalade vikbara mobil Razr ut på marknaden. Och som vanligt är flaggskeppsegenskaper att vänta, förmodligen med priser därefter. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Just nu cirkulerar många spekulationer om Motorolas tredje upplaga av den vikbara mobilen Razr, som om man ska tro de senaste uppgifterna kommer lanseras i Kina, Nordamerika och Europa senare i år. Det skriver Mobil.se.

Motorolas vikbara Razr-mobiler har hittills bjudit på det senaste av det senaste, där de rent ut sagt hisnande priserna fått många att höja på ögonbrynen. Och det verkar inte som att tillverkaren har lägre ambitioner när de nu gör sig redo att släppa en tredje upplaga av den omtalade Razr.

Utrustad med Qualcomms senaste värstingchip

Under den senaste tiden har det läckt ut allt fler uppgifter om Razr 3:s specifikationer, och nivån är som förväntat hög. I alla fall på pappret. Det verkar till exempel som att vi kan vänta oss att se Qualcomms senaste värstingchip Snapdragon 8 Gen 1 under huven, som ska backas upp av 6, 8 eller 12 GB RAM-minne och 128, 256 eller 512 GB intern lagring.

Enligt de läckta uppgifterna ska telefonen ha stöd för ultra-wideband, vilket är en trådlös teknik som kan hantera väldigt exakt positionering och till och med fungera som bilnyckel.

Amoled-skärm med 120 Hz-uppdatering

Motorola Razr 3 ser ut att få en Amoled-skärm på 6,7 tum, vilket ju är en uppgradering från föregående modell. Självklart finns stöd för en skärmuppdatering på 120 Hz, och upplösningen ligger på 2 400 x 1 080 pixlar.

När det gäller kamerautrustningen ska huvudkameran ha en upplösning på 50 MP, som enligt uppgifterna assisteras av en ultravidvinkel på 13 MP. I fronten hittar du en selfiekamera på 32 MP.

Ska lanseras i Kina, Nordamerika och Europa

Det sägs att Motorola Razr 3 kommer att lanseras i Kina, Nordamerika och Europa, men i dagsläget finns det inget exakt datum när detta kommer att ske. Med tanke på att den senaste upplagan av Razr kom ut i september 2020, så lutar det ju eventuellt mot en lansering under det tredje kvartalet 2022.