del av mobilskärm med motorola-loggaDen 16 september dyker Motorolas nya mobil Moto G9 Play upp även i Sverige. Tillverkaren har satsat på kraft och funktion men samtidigt pressat priset. Foto: Dan Jardine/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Motorola presenterat nytillskottet Moto G9 Play, där tillverkaren har satsat på kraft och kamerateknik till lägre priser. Den nya Motorola-luren kommer till den svenska marknaden den 16 september med en prislapp på strax under 2 000 kronor.

Motorolas nya mobiltelefon Moto G9 Play kommer till Sverige den 16 september, och vi kan förvänta oss relativt hög prestanda till cirkapriset 1 990 kronor. Enligt Mobil.se ska den nya Motorola-luren även ha utrustats med ett kraftfullt batteri och ett kamerasystem som gör det både enkelt och kul att ta riktigt bra bilder.

Drivs av ett Snapdragon-chip

Under skalet på Moto G9 Play sitter Qualcomms chipset Snapdragon 662. Det kan förvisso inte mäta sig med tillverkarens värstingchip, som till exempel Snapdragon 865+, men i förhållande till det låga priset är prestandan mer än godkänd.

Chipsetet backas upp av ett RAM-minne på 4 GB och ett internt lagringsminne på 64 GB. Det finns även möjlighet att utöka lagringen upp till 512 GB med ett externt microSD-minneskort. Moto G9 Play kommer med operativsystemet Android 10.

Trippelkamera med stora möjligheter

Moto G9 Plays bakre kamera består av tre olika linser. Huvudkameran på 48 MP assisteras av en djupsensor på 2 MP och en makrolins på 2 MP. Huvudkameran har extra hög ljuskänslighet och kan även ställas in i så kallat Night Vision-läge, vilket innebär att den ska kunna leverera bra bilder även när det omkringliggande ljuset inte är det bästa.

Telefonens bakre kameralinser, men även frontkameran på 8 MP, kan användas med AI-teknik. Du har med andra ord stora möjligheter att experimentera och förbättra kvaliteten på dina bilder.

Kraftigt batteri som ska hålla i två dagar

Batteriets kapacitet ligger på 5 000 mAh, och enligt Motorola ska det vara tillräckligt mycket för att hålla i två dagar. Det finns även stöd för 20 W snabbladdning.

Moto G9 Play blir tillgänglig på den svenska marknaden i blått och grönt, tillverkaren kallar färgvarianterna Sapphire Blue och Forest Green.