mobil ligger i väskaXiaomis nya flaggskeppsmobil Mi 10 Ultra erbjuder hög prestanda och det senaste inom kamerateknik. Foto: Jack Skeens/Shutterstock.com

Lanseringar

Kinesiska Xiaomi har just lanserat sin senaste premiummobil Mi 10 Ultra, och tillverkaren har inte sparat på krutet. Under skalet hittar vi till exempel en kraftfull processor, det senaste inom kamerateknik och stort batteri. Det skriver Mobil.se.

Redan den 16 augusti släpps Xiaomis nya flaggskepp på den kinesiska mobilmarknaden, medan den svenska förmodligen får hålla sig till tåls ett tag till. Men det finns utan tvekan mycket att se fram emot när det gäller Mi 10 Ultra. Xiaomi har utrustat telefonen med ett Snapdragon 865-chipset, med stöd för både 5G MultiLink och wifi 6.

Batteriet på 4 500 mAh går att ladda både trådat och trådlöst, och det finns även stöd för omvänd trådlös laddning. Enligt uppgift ska även bildskärm och kamerauppsättning hålla samma höga klass.

En användarvänlig bildskärm med hög uppdateringsfrekvens

Mi 10 Ultra har en 6,67 tums OLED-pekskärm, som i förhållande till telefonens totala yta tar upp 89,5 procent. Bildförhållandet är 19,5:9 och uppdateringsfrekvensen ligger på hela 120 Hz, vilket till exempel bidrar till bättre följsamhet och flyt i videor och bilder. Med Mi 10 Ultra är det med andra ord lätt att läsa, kolla på film och surfa.

Stora möjligheter att fotografera som ett proffs

Den bakre kamerauppsättningen är av typen quad, vilket alltså innebär fyra sensorer med olika egenskaper. Huvudkameran på 48 MP får stöd av en periskopisk telelins med 120x hybridzoom på 48 MP, en ultravidvinkel på 20 MP och en porträttkamera på 12 MP. Du kan även filma i 8K vid 24fps, i 4K vid 30/60fps eller i 1080p vid 30/60/120/240/960fps. Om du vill bearbeta dina foton och videor ytterligare finns det möjlighet att ta hjälp av AI-teknik.

Den främre kameran har en upplösning på 20 MP och även här kan du få stöd av AI om du vill experimentera vidare med dina foton.

Kommer i fyra varianter

Enligt Mobil.se kommer Mi 10 Ultra ut i fyra olika utföranden, där kombinationerna av RAM- och internminne är den främsta skillnaden. Du kan välja mellan 8, 12 eller 16 GB i RAM-minne, och 128, 256 eller 512 GB i internt lagringsminne. Telefonen är tillgänglig i färgerna svart, silver och transparent. Xiaomi kallar varianterna Obsidian Black, Mercury Silver och Transparent Edition.