Person håller upp mobil med googles logga på skärmen.En läcka har avslöjat att Google utvecklar tre nya enheter, varav en helt okänd som går under kodnamnet Ravenclaw. Foto: focal point/Shutterstock.com

Lanseringar

En läcka har avslöjat inte en, inte två, utan tre nya enheter från Google. Släppet av mobilerna Pixel 7 och Pixel 7 Pro kommer inte som någon större överraskning, men den tredje är en okänd enhet som går under kodnamnet Ravenclaw. Det skriver Mobil.se.

Via 9to5Google har en läcka avslöjat att Google håller på att utveckla tre nya mobiltelefoner. Det handlar dels om två nya Pixel-telefoner, närmare bestämt Pixel 7 och Pixel 7 Pro, men dels även om en okänd enhet som sägs gå under kodnamnet Ravenclaw.

Pixel 7 och Pixel 7 Pro är väntade

Att Pixel 7 och Pixel 7 Pro är på väg att se dagens ljus kommer ju inte som någon större överraskning. Enheterna, som just nu har projektnamnen Cheetah respektive Panther, ska enligt läckan drivas av en processor som har fått benämningen GS201. Med tanke på att den första Tensor-processorn, som Pixel 6-mobilerna använde, gick under namnet GS101 är det troligtvis en Tensor 2-processor det handlar om.

Ytterst få uppgifter om den okända enheten

Den okända enheten går som sagt under namnet Ravenclaw, vilket tyder på att det inte handlar om en till Pixel-mobil. Att det skulle vara Pixel 6a, som gått under kodnamnet Bluejay, känns inte heller som ett alternativ.

Informationen är som synes ytterst begränsad. De enda uppgifterna som läckt ut är att Ravenclaw ska använda Samsung Exynos 5300-modem, precis som både Cheetah och Panther.

Kan vara en vikbar Pixel-mobil eller Googles första surfplatta

Vissa menar att Ravenclaw skulle kunna vara en vikbar Pixel-mobil, men att tillverkaren har gett enheten ett kodnamn som skiljer sig från de andra för att kunna placera den i en egen serie.

Det har tidigare florerat en hel del rykten om att Google håller på att utveckla sina egna surfplattor, och nu spekuleras det även i om Ravenclaw kanske är den första produkten i segmentet.