Googles logga på vit skylt.Nya läckor säger att Google håller på att ta fram en egen smartwatch som förmodligen kommer ut på marknaden nästa år. Foto: Michael Vi/Shutterstock.com

Lanseringar

I våras började det pratas om att Google hade planer på att ta fram en egen smartklocka, under arbetsnamnet Rohan, och nu är det flera läckor som har avslöjat att en lansering är att vänta någon gång nästa år. Det officiella namnet är fortfarande oklart, om det inte blir Rohan då förstås, men det är mycket som pekar på att det landar i Pixel Watch. Det skriver Mobil.se.

Spekulationerna kring Googles planer på att släppa en egen smartklocka har florerat ända sedan i våras. Men ingen rök utan eld, för nu har flertalet läckor, som för övrigt ska vara personer som jobbar för Google, avslöjat att tillverkaren faktiskt tagit fram en prototyp som man använt för diverse utvecklingstester.

När ryktet tog fart för flera månader sedan gick klockan under projektnamnet Rohan, men enligt uppgifterna som nu har kommit ut är det troligtvis Pixel Watch som blir det officiella produktnamnet.

Trubbel med batteritiden

Enligt Mobil.se ska vissa testare ha uppgett att det förekommer en del trubbel med klockans batteritid. I dagsläget ska den tydligen bara klara sig en dag på en laddning, och det ska dessutom gå rätt långsamt att ladda enheten.

Det är dock oklart om dessa problem kan komma att sätta käppar i hjulet för själva utvecklingen eller om Google kan förbättra batteritiden innan det är dags för lansering.

Design som påminner om Samsung Galaxy Watch 4

Enligt läckorna kommer Googles klocka få en rund design och påminna en del om Samsungs Galaxy Watch 4. Klockan sägs också sakna ring runt urtavlan och i stället ha skärm ända ut till kanterna.

Operativsystemet, som troligtvis blir den senaste versionen av WearOS, ska ha stöd för de grundläggande hälsomätningarna och även kunna integrera med Fitbit.

Det verkar som att Google tänker sig en lansering någon gång under 2022, och enligt vissa rykten kan det bli redan till våren.