svartvitt foto av apples logga mot husfasadDet är nu mycket som tyder på att Apple sin vana trogen kommer att lansera den nya Iphone 13-serien i september senare i år. Foto: 360b/Shutterstock.com

Lanseringar

För bara ett par månader sedan släppte Apple sin nya Iphone 12-serie, men spekulationerna om Iphone 13 florerar redan friskt ute på telekommarknaden. Enligt Mobil.se är det mycket som tyder på att Iphone 13 kommer lanseras i september, och då med flertalet tekniska innovationer under skalet.

Spekulationerna om en Iphone 13-serie har inte låtit vänta på sig. Enligt Mobil.se, som i sin tur hänvisar till källan Digitimes, ser det i dagsläget ut som att Apple kommer att lansera de nya Iphone 13-modellerna i september senare i år.

Det verkar även som att vi kan se fram emot ännu fler tekniska innovationer, bland annat genom Lidar – en teknik som Apple använde för första gången i de två toppmodellerna i Iphone 12-serien.

Kan läsa av föremål i 3D

Lidartekniken används bland annat för att skanna av föremål i 3D och för AR (augmented reality, eller på svenska förstärkt verklighet). Om spekulationerna stämmer kommer samtliga modeller av Iphone 13 utrustas med Lidar.

Enligt uppgift ska Apple ha tecknat ett leveransavtal som löper ut 2023, vilket innebär att de modeller som kommer ut på marknaden fram tills dess förmodligen också kommer ha Lidar under skalet.

Premiär för uppdateringsfrekvens på 120 Hz

Exakt vilka modeller som kommer ut i Iphone 13-serien är inte klart, men det är nog inte inte helt orimligt att tänka sig att uppställningen blir som i Iphone 12-serien. Det vill säga en standardmodell på 6,1 tum, en minimodell på 5,4 tum, en Pro-variant på 6,1 tum och värstingen Pro Max på 6,7 tum.

Enligt Mobil.se kan det vara i och med släppet av Iphone 13-serien som Apple introducerar bildskärmar med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Men i så fall bara på Pro- och Pro Max-modellen. Standard- och minimodellen får förmodligen nöja sig med 60 Hz.