Apples logga mot fasad.Väntan är snart över. Den 14 september beräknas den officiella lanseringen av Apples Iphone 13 gå av stapeln. Foto: 360b/Shutterstock.com

Lanseringar

Enligt uppgifter från Trendforce kan vi vänta oss en officiell lansering av Apples Iphone 13-serie under den tredje veckan i september, och om tillverkaren går efter sitt vanliga mönster är det mer specifikt tisdagen den 14 september som gäller. Iphone 13-modellerna sägs bland annat kunna erbjuda förbättrade foto- och videomöjligheter, större lagringsutrymme och eventuellt även 120 Hz skärmuppdatering. Det skriver Mobil.se.

Apples Iphone 12-serie hann knappt landa på marknaden innan spekulationerna om uppföljaren Iphone 13 började florera, och enligt uppgifter från Trendforce analytiker är det snart dags att se vilka som faktiskt stämmer överens med verkligheten. På grund av pandemins effekter frångick tillverkaren sitt vanliga lanseringsmönster förra året, men i år verkar släppet kunna ske enligt tradition den tredje veckan i september.

Uppdaterad kamera och större lagringsutrymme

Precis som förra året är det även i år fyra olika modeller som kommer att släppas. Förutom standardmodellen Iphone 13 kan du välja mellan Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max. Tillverkaren har bland annat fokuserat på att uppdatera kameran, och till skillnad från fjolårets serie ska samtliga Iphone 13-modeller enligt uppgift ha utrustats med en Lidar-sensor som används för djupmätning.

Annars är det framför allt videomöjligheterna som har uppdaterats i Iphone 13 där du till exempel både ska kunna använda dig av funktioner som porträttläge och ett nytt Pro-läge som är utvecklat just för video. När funktionerna ökar i både kvalitet och kvantitet ställs högre krav på lagringen och Apple ska därför ha ökat den högsta tillgängliga lagringskapaciteten från 512 GB till 1 TB.

Uppgifter om förbättrad skärm fortfarande obekräftade

Det ryktas även om att Iphone 13 har utrustats med en Always on Display med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, men eftersom uppgifterna inte har bekräftats bör de tas med en nypa salt. 

Du kan däremot räkna med att modellerna i Iphone 13-serien kommer med A15-chipsetet som förutom hög prestanda ger stöd för 5G.