Huawei-mobiler mot vit bakgrund.Två av nyheterna i Huaweis lanseringskatalog är mobilerna Nova 10 och Nova 10 Pro. Foto: Pressbild/Huawei

Lanseringar

Huawei släpper flera nyheter under kommande månader, och tillverkaren var på plats på IFA-mässan i Berlin för att presentera de olika produkterna. Vi kan se fram emot två nya mobiler, en laptop, senaste generationens surfplatta, en smartwatch samt ett uppdaterat Huawei Mobile Service-system (HMS).

I lördags gick lanseringseventet IFA 2022 av stapeln i Berlin, och en av tillverkarna på plats var Huawei som visade upp ett flertal nya produkter. 

– Vi har fokuserat på vackert designad hård- och mjukvara som ger en sömlös upplevelse över flera enheter utifrån användarnas behov, säger William Tian, VD för Huawei Consumer Group Västra Europa, i ett pressmeddelande.

Mobiler, laptop, surfplatta, smartwatch och ett uppdaterat HMS

Under månaderna som återstår av 2022 kommer Huawei släppa en ny flaggskepps-laptop, Matebook X Pro, nästa generations surfplatta Matepad Pro, smartwatchen Huawei Watch D, två nya mobiler, samt ett uppdaterat HMS-ekosystem.

Här ska vi dock fokusera på de två nya mobilerna, Huawei Nova 10 och Nova 10 Pro.

Går emot den traditionella kameratrenden

Huaweis nya Nova-lurar har utvecklats med stort kamerafokus, men i stället för att lägga allt krut på den bakre kamerauppsättningen, vilket ju har varit det vanliga historiskt sett, har Huawei prioriterat den främre. Både Nova 10 och Nova 10 Pro har utrustats med en ultravidvinkel frontkamera på 60 MP som dessutom har stöd för videoinspelning i 4K.

Nova 10 Pro kan även erbjuda en extra porträttkamera på 8 MP som ska kunna ta kristallklara närbilder.

Kraftfullt inre, stilrent och smidigt yttre

Huawei Nova 10 och Nova 10 Pro kan stoltsera med imponerande specifikationer överlag. Vad sägs till exempel om en bakre kamera på 50 MP med avancerad bildbehandlingsfunktion, hög snabbladdningskapacitet och skärmuppdateringsfrekvens. Inte illa va?

Mobilernas kraftfulla inre egenskaper har fått plats under ett stilrent och smidigt yttre. Nova 10 Pro är 7,88 millimeter tunn och Nova 10 ännu tunnare med sina 6,88 millimeter.

Kommer ut på den europeiska marknaden under året

Enligt Huawei kommer de nya produkterna släppas på europeisk mark någon gång under året, men de nämner inget om exakt när detta sker och vilka av dem som blir aktuella för oss i Sverige.