Huaweis logga mot svart bakgrund.Dagen före julafton får vi veta mer om Huaweis nya vikbara mobiltelefon i P50-serien. Det enda tillverkaren har sagt om Huawei P50 Pocket är att den erbjuder mycket kraft trots sin ringa storlek. Foto: Marti Bug Catcher/Shutterstock.com

Lanseringar

Huawei ska komplettera sin P50-serie, som även inkluderar modellerna P50 och P50 Pro, med en vikbar modell som enligt uppgift har fått namnet Huawei P50 Pocket. Den enda informationen Huawei har kommit med hittills är att den nya enheten ska vara kompakt och samtidigt kraftfull, men dagen före julafton får vi tydligen veta lite mer. Det rapporterar Mobil.se.

Det har redan florerat bilder på Huaweis nya modell i P50-serien, Huawei P50 Pocket, men uppgifter om vilka specifikationer vi kan vänta oss har varit få. Och vi får vänta några dagar till. Dagen före julafton, det vill säga på torsdag den 23 december, väntas Huawei nämligen göra en närmare presentation av den vikbara luren som alltså kommer att komplettera seriens andra två modeller P50 och P50 Pro.

Mycket kraft i litet format

Huawei har som sagt lyckats hålla uppgifterna om den nya telefonens specifikationer hemliga. Det enda som de egentligen har meddelat är att Huawei P50 Pocket bjuder på mycket kraft trots sitt kompakta format. De rykten som har florerat säger att vi kan vänta oss en skärm som i uppvikt läge har en storlek på 6,7 tum och stöd för 120 Hz i uppdateringsfrekvens.

Huawei P50 Pocket sägs även komma utrustad med operativsystemet Harmony OS 2.

Eventuellt utrustad med bakre meddelandeskärm

Bildläckorna tyder på att vi kan vänta oss en baksida med både kameramodul och en liten meddelandeskärm. Enligt Mobil.se backas spekulationerna upp av av bilder som publicerats i modetidningen Harpers Bazaar. På bilderna syns en vikbar, påkostad modell som har en rund skärm som antingen kan visa meddelanden eller användas som sökare för selfies på telefonens baksida bredvid kamerauppsättningen.

Dan före dopperadagen får vi förhoppningsvis lite mer klara besked om vad vi kan vänta oss av Huawei P50 Pocket. Till exempel prestandanivån, kamerauppsättningen, priset och när den kan tänkas nå den svenska marknaden.