två samsung galaxy s20 ultra ståendes på ett bordDet har redan blivit ett högt tryck på Samsungs "supermodell" Galaxy S20 Ultra. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Efterfrågan på telefoner med hög prestanda och ny teknik blir allt större. Samsungs senaste modeller i S-serien har blivit så populära att man nu måste fylla på lagren hos oss i Norden.

Allt fler väljer mobiltelefon med sikte på att få det allra senaste inom prestanda, kamerateknik och uppkopplingsmöjligheter. När Samsung i början av februari lanserade sina 5G-redo Galaxy S20, S20+ och S20 Ultra, blev det omedelbart ett högt tryck på förbeställningarna – speciellt på modellen S20 Ultra som nu börjar sina i lagret på den nordiska marknaden.

Försäljning över förväntan

– Det är så klart väldigt roligt att vår Galaxy S20 Ultra redan har sålt över all förväntan. Detta är bevis för att det fortfarande finns en stark efterfrågan på mobiler i absolut toppklass, där man är beredd för att betala lite extra för att få den bästa kameran och prestandan. Vi kommer jobba hårt med att fylla på med ytterligare enheter så att de som är intresserade av förköp får leverans så snart som möjligt, säger Sargon Demirdag, Head of Marketing på Samsung Norden, i ett pressmeddelande.

Fokus på kamera och video

Samsung Galaxy S20 Ultra ska enligt uppgift vara något utöver det vanliga, särskilt gällande foto- och videokvaliteten. Kameran på 108 megapixel gör det enkelt att ta bra bilder även när förutsättningarna inte är de bästa, till exempel i sämre ljus och vid långa avstånd.

Telefonens kamera är även utrustad med multi-image-bearbetning, driven av AI-teknik. Det innebär bland annat att bildkvaliteten förbättras och att möjligheterna till zoom blir avsevärt större. Galaxy S20 Ultra ska även göra det enklare att spela in videor och både skapa och streama filmer.

Ute på marknaden i mars

Enligt pressmeddelandet från Samsung ska Samsung Galaxy S20 Ultra vara redo för försäljning den 13 mars. Telefonen kommer finnas tillgänglig i färger som tillverkaren kallar Cosmic Grey och Cosmic Black. Det rekommenderade priset landar på 14 990 kronor.