Om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall kan du leta efter Halebops minibutiker från och med den 3 mars. Foto: Pressbild/Halebop

Erbjudanden

Halebop har än så länge saknat egna fysiska butiker. Mitt i pågående pandemi har operatören nu bestämt sig för att öppna sin första butikskedja. Men det är långt ifrån den typen av butik som man förväntar sig. Det rör sig nämligen om miniatyrbutiker gjorda i pärlor, inte större än en stokartong.

Det tycks låta som en väldigt underlig idé. Men faktum är att butikerna kommer att vara fullt fungerande. Den som lyckas hitta dem får chansen att ta del av unika erbjudanden, menar operatören – troligen genom att skanna en QR-kod som finns på sidan av butiken.

Dessutom är butikerna ett coronasäkert sätt att shoppa i dessa tider. Du kan nämligen göra det utomhus och slipper trängas med andra kunder.

Minibutikerna kommer att placeras ut från den 3 mars på hemliga platser i fyra städer: Stockholm, Sundsvall, Göteborg, och Malmö.

Väl värt att leta upp de små butikerna

Johanna Sahlman, som är Head of Halebop, berättar att trots butikernas storlek kommer ingen att bli besviken på de erbjudanden som väntar den som hittar dem.

– Utan att berätta för mycket kan jag säga att det kommer bli värt att leta upp en minibutik för att kunna ta del av bra och roliga erbjudanden.

Den som har skapat butikerna är Johan Karlgren, som också är känd under namnet Pappas Pärlor. Har är redan tidigare känt för att göra street-art med vanliga pärlor.

Halebop har även släppt världens minsta mobiltelefon

Det är inte första gången som Halebop lanserar något som är mindre än vi är vana vid. I början av februari släppte de nämligen en mobil som var lika stor som en tändsticksask, L8star BM10.

Minimobilen kostade bara en tjugolapp, men var laddad med ett kontantkort på 300 kronor. Inte undra på att de 30 exemplaren sålde slut på bara några minuter från lanseringen.