Nya samsung galaxy s22-serien uppställda i olika nivåer med mobilskal liggandes framför.Samsung presenterade sin nya S22-serie förra veckan, och föga förvånande är alla tre modeller utrustade med en kamerautrustning som utmanar det mesta vi sett i mobilkamera-väg hittills. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Efter månader av rykten och spekulationer har Samsung äntligen presenterat sin nya Galaxy S22-serie, och precis som tidigare S-serier inkluderar S22-serien tre modeller i premiumsegmentet. Oavsett vilken modell du väljer ska du kunna vänta dig hög prestanda, riktigt bra batteritid och en kamera som överträffar det mesta man sett tidigare.

Förra veckan presenterade Samsung sin omtalade Galaxy S22-serie, och det verkar som att de högt ställda förväntningarna har varit rimliga. Precis som de tidigare S-serierna omfattar S22-serien tre olika modeller: S22, S22 Plus och S22 Ultra. Enligt Samsung är alla tre modeller byggda i högkvalitativt material och har en prestanda och batterikapacitet som kommer imponera på både nya och gamla Galaxy-användare.

Men det som får den nya S-serien att verkligen sticka ut från mängden är kameran. Enligt Samsung själva är det deras mest intelligenta kamera hittills, som kommer bjuda dig på fotoupplevelser utöver det vanliga.

Tar mobilfotograferandet till nästa nivå

Galaxy S22, S22 Plus och S22 Ultra har utrustats med förutsättningarna som krävs för att kunna leverera en kameraupplevelse på en ny nivå. I alla fall om man ska tro Samsungs beskrivning av de nya lurarna. S22 och S22 Plus har en huvudkamera på 50 MP, en telefotolins på 10 MP och en ultravidvinkel på 12 MP, vilket bäddar för bra bilder oavsett situation och tillfälle.

Ultra-modellen har ju fått lite extra av allt, även kamerautrustningen. Här hittar du alltså en huvudkamera på 108 MP, en ultravidvinkel på 12 MP och en dubbeluppsättning telefotolinser på 10 MP med tillverkarens största pixelsensorer hittills. Linserna kommer med andra ord kunna fånga upp mer ljus och data.

Utrustade med AI-teknik

Den nya S22-serien kan även erbjuda många nya roliga funktioner. Ett exempel är Nightography med 23 procent större pixlar. Den har även Adaptive Pixel-teknik som gör att kameran kan släppa in mer ljus, visa tydligare detaljer och fånga upp färger även i mörker.

Hela serien har utrustats med AI-teknik, men Ultra-modellen sägs ändå ha trions både smartaste och mest kraftfulla kamera. Här hittar du porträttläge och andra ”intelligenta” funktioner. Med en S22 Ultra i handen är det med andra ord rätt enkelt att vara en bra fotograf.