Minitatyrgubbar installerar fiberbredband.IP-Only har anslutit rekordmånga nya hushåll under de senaste månaderna, och byggtakten är fortsatt hög. Foto: Anucha Cheechang/Shutterstock.com

Rapporter

Under sommaren anslöt bredbandsföretaget IP-Only rekordmånga nya hushåll till sitt snabba bredband, och den goda utbyggnadstrenden verkar hålla i sig. I september anslöts 15 procent fler hushåll jämfört med motsvarande period 2020, skriver IP-Only i ett pressmeddelande.

Det går bra för bredbandsföretaget IP-Only. Under sommaremånaderna fram till september anslöt de totalt 20 035 nya hushåll till sitt snabba bredband, vilket innebär att drygt 60 000 personer fått tillgång till en bredbandsuppkoppling de inte hade för ett år sedan. Och utbyggnaden verkar inte slå ner på takten. Under september ökade nämligen antalet anslutna hushåll med 15 procent jämfört med motsvarande period 2020.

Flest nya anslutningar i Stockholms och Jämtlands län

Fiberutbyggnaden pågår ju som bekant över hela landet, men enligt IP-Onlys siffror är det några områden som sticker ut gällande antalet nya anslutningar i september. Överst på listan hittar vi Stockholms län med 1 660 personer, följt av Jämtlands län med 1 292 personer. På tredje, fjärde och femte plats hamnar Västra Götaland, Uppsala län och Kalmar län med 999, 872 respektive 766 personer.

Vi blir allt mer beroende av sömlös infrastruktur

Fredrik Hjelmborn, byggchef på IP-Only, menar att vi både i arbetslivet och på fritiden blir mer och mer beroende av snabb och stabil infrastruktur, vilket även syns på rekordsiffrorna under de senaste månaderna.

– Under senare tid har vi sett att restriktionerna kring hemmaarbete till i stora delar släppts. Men vi räknar ändå med att betydligt fler kommer jobba hemma efter jämfört med innan covid-pandemin, vilket även vår stora Sifo-undersökning visar, säger han i pressmeddelandet.

Krävs mer än enskilda satsningar

IP-Only ser mycket positivt på de satsningar som flertalet politiska partier har uttalat sig om, men menar på att det krävs mer engagemang än enskilda satsningar för att kunna lösa kommande digitala utmaningar. Samarbete är A och O, och IP-Only har regelbundna samtal med kommuner, regioner och stadsnät om hur man av gemensamma krafter kan skynda på bredbandsutbyggnaden och samtidigt förvalta det befintliga bredbandet.