Apple event-logga på skärmen på en surfplatta som står bakom angentbord.Den 8 mars verkar det vara dags för ett nytt Apple-event, och enligt uppgift kan vi bland annat se fram emot en presentation av tredje generationens Iphone SE såväl som av femte generationens Ipad Air. Foto: Vladimka production/Shutterstock.com

Lanseringar

Nya uppgifter från Bloomberg-journalisten Mark Gurman pekar på att Apple kommer hålla ett event den 8 mars, och att vi bland annat kommer få se den tredje versionen av Iphone SE och femte generationens Ipad Air. Det skriver MacWorld.

Alla Apple-fantaster kan ringa in den 8 mars i kalendern, för om man ska tro nya uppgifter från Bloombergs Mark Gurman är det då dags för tillverkaren att hålla event. Eftersom Apple nyligen ska ha registrerat produkter som stödjer operativsystemversionen iOS 15 och Ipad OS 15, är det troligtvis tredje generationens Iphone SE och femte generationens Ipad Air som kommer att få se dagens ljus.

Kan även släppas en uppdatering av vanliga Ipad

Enligt MacWorld kommer man förutom tre versioner av Iphone SE, som tydligen går under beteckningarna A2595, A2783 och A2784, och två versioner av Ipad Air, A2757 och A2761, få se en uppdatering av den ”vanliga” Ipad under eventet. Trots att Apple släppte den nionde Ipad-generationen så sent som i september 2021.

Lansering av proffs-Imac kommer dröja

Nya Mac-datorer kan också dyka upp under Apple-eventet, men då lutar det främst åt en uppdaterad modell av Mac Mini. Den som väntar på en lansering av den nya proffsmodellen av Imac, får däremot vänta ytterligare några månader.

Apples nya proffs-Imac beräknas landa på marknaden i sommar, och sägs till exempel kunna erbjuda en 27-tums Promotion-skärm med bakbelysning, Apples systemchip M1 Pro och M1 Max och 16 GB RAM-minne och 512 GB lagringsutrymme som standard.

Apple uppdaterar sina operativsystem

Men det är inte bara nya produkter som kommer presenteras den 8 mars. Enligt uppgifterna kommer vi troligtvis även få se uppdateringar av Apples operativsystem. Till exempel iOS, Ipad OS, Mac OS och TV OS.